AKTUELT

AKTUELT

Demp lyden med veggabsorbenter

Veggabsorbenter demper lyden tett ved støykilden, og kan brukes som et enkelt tiltak, eller i kombinasjon med himlinger for å regulere akustikken i rommet.

Play AKTUELT

Se miljøhistorien i GLAVA®

I GLAVA® mener vi alle bør bidra med det de kan for å utnytte energiressursene mest mulig effektivt. På Bygg Reis Deg snakker vi om bærekraft. I mellomtiden kan du se filmen om miljøhistorien i GLAVA®. Vi ses!

GLAVA® er arrangør for seminaret som forklarer hvordan du kan bruke lyd og lys for å skape gode arbeidsforhold. Arrangeres på Bygg Reis Deg 19. oktober. AKUSTIKK / HIMLINGER

Seminar: Skap gode arbeidsforhold innendørs

Hva betyr lys og akustikk for arbeidsmiljøet? Bli med på seminar og lær mer om hvordan du skaper optimale arbeidsforhold. Ses på Bygg Reis Deg torsdag 19. oktober!

BYGG

Varsler gjennomgang av støtteordninger for energieffektivisering

GLAVA-sjef Jon Karlsen brukte valgkampen til å utfordre alle politiske partier på energieffektivisering og Stortingets vedtak om å spare 10 TWh i bygg innen 2030. Nå varsler Arbeiderpartiet en gjennomgang av Enovas støtteordninger for energieffektivisering av privatboliger.

STØYEN FORSVANT: Lise Lyngar i Borgen barnehage er svært glad for at lydforholdene er utbedret, og har nå bedt Halvor Berg i GLAVA® montere lyddempende takplater i alle rom. AKUSTIKK / HIMLINGER

Halverte støyen i barnehagen

Lyddempende takplater gjør at barn og voksne i Borgen barnehage i Moelv ikke lenger trenger å rope til hverandre for å bli hørt.

Ved Scandic Hotel Gardermoen er akustikken prioritert for å gi gode konferansefasiliteter og et flott resultat.  AKUSTIKK / HIMLINGER

Her er akustikken prioritert høyt

Ved Scandic Hotel Gardermoen er det lagt til rette for optimale konferansefasiliteter. En særpreget himling med en viktig funksjon.

BYGG

Fukt ødelegger isolasjonsevne

Fukt reduserer konstruksjonens evne til å isolere. Selv en marginal økning i fuktinnhold kan gi en stor reduksjon av isolasjonseffekten. Derfor gjelder det å være ekstra bevisst hvis du velger trefiberisolasjon eller andre materialer som tar til seg fuktighet.

Salt Ship Design has entered three new segments during the last two years. – Of course we have been affected, but the crucial thing is that we innovate. We have gained an early foothold in new markets. MARINE / OFFSHORE

REMAINS ON COURSE WITH NEW SHIPS

Salt Ship Design has made an eventful debut in the shipbuilding industry. The design company is successfully weathering the slump in the oil sector.

Energiledelse vil lønne seg i Enovas nye støttebetingelser for eksisterende bygg. TEKNISK ISOLERING

Enova endrer støtten for energikutt i bygg

Enova går fra å legge mest vekt på hva som gir mest energibesparelse per støttekrone, til å prioritere prosjekter som har større potensiale til å påvirke markedet. Energiledelse skal lønne seg.

BYGG

Dette er årets beste boligprosjekter

Årets boligprosjekter for 2016 ble kåret på Boligkonferansen 2. mai. Her er vinnerne av Årets småhusprosjekt, Årets leilighetsprosjekt og Årets hytteprosjekt.