TEKNISK ISOLERING

Hensikten med kravet er at isolering av rør, utstyr og kanaler skal redusere unødvendig tap av varme og redusere et eventuelt kjølebehov. TEKNISK ISOLERING

Nå er det nye krav til isolering av rør

Visste du at det er nye krav til isolering av rør? I TEK 10 stilles det krav til at alle rør skal isoleres for å redusere unødvendig tap av varme.

Geberit inviterer til fagseminar om lyd og brannproblematikk i boliger, leilighetsbygg og bygninger. TEKNISK ISOLERING

Inviterer til seminar om lyddemping

Økte krav til bokomfort gjør at kravene til lyddemping i boligbygg øker. Johnny Skeide i GLAVA® deler erfaringer om teknisk utførelse og krav når Geberit inviterer til fagseminar om lydproblematikk 12. april.

Her er kalde rør riktig isolert med GLAVAFLEX® og de varme rørene med tradisjonell GLAVA® rørskål. – Det gir god beskyttelse av rørene og god energibesparelse, sier salgsingeniør Johnny Skeide i GLAVA®. TEKNISK ISOLERING

Populært med GLAVAFLEX® på rull

– Vi er glade for at GLAVAFLEX® har fått god mottakelse i markedet. Rørleggere og montører opplever at slangen på rull er enkel å ta med seg og sikker å bruke. 

TEKNISK ISOLERING

Hvorfor isolere kalde rør?

Skadeforebygging, helse, komfort og reduksjon av energiutgifter er viktige argumenter for å isolere kalde rør og VVS-installasjoner.

Har du ikke sikret deg mot sprengkulda? Her er gode tips til smarte tiltak. TEKNISK ISOLERING

Unngå frostskader i rørene

Vinteren og sprengkulda er over oss, med stor fare for frosne og sprukne vannrør. Forebygg skader med isolasjon.

Åpne tekniske anlegg er populært for å skape en ”røfft” uttrykk . 15.oktober nyåpnet Comfort Hotel Xpress Central Station i moderne stil. Aktuelt - Teknisk isolering

Dempet støy i stilig lobby

I 2014 åpnet Petter Stordalen nye Comfort Hotel Xpress Central Station sentralt ved Oslo S. Bare få dager før åpning avdekket utbygger uønsket støy i resepsjonsområdet. Det ble det en rask og god løsning på.

TEKNISK ISOLERING

Bruk smart verktøy for beregning

Programmet IsoDim® forenkler beregningsarbeidet. Komplekse beregninger kan gjøres fra enhver datamaskin eller nettbrett.

TEKNISK ISOLERING

Reduserer livsfarlig røykutvikling

95 prosent av de som omkommer i brann dør som følge av røykforgiftning. Derfor er kravene til teknisk isolasjonsmateriell skjerpet. Armaflex Ultima har lav røyktetthet, og bidrar til å øke sikkerheten vesentlig.

Nye krav forsikrer at ventilasjonskanaler monteres slik at det ikke er fare for spredning og røykutvikling i kanalnettet. GLAVA® har produkter som er tilpasset de nye kravene. TEKNISK ISOLERING

I bresjen for å informere om brannkrav

I 2014 ble det innført nye krav om brannisolering av ventilasjonskanaler i bygg. Regelverket har betydning for deg som entreprenør, rådgivende konsulent og utførende håndverker.

I Norge står industrien for en vesentlig del av energibruken, opptil 35 prosent. Isolering er regnet som et av de mest effektive tiltakene. (Foto: Vegard Kleven) TEKNISK ISOLERING

Sparer bedrifter for millioner

– Det ligger et enormt potensiale i å ta vare på den energien som ligger i fabrikkbygg og produksjonsanlegg, sier Jon Karlsen, administrerende direktør i GLAVA®, som er opptatt av hvordan industrien kan tenke miljø.