Isolering av rør

Isolering av rør

Brannpakning for rør

GLAVA® forenkler hverdagen og introduserer brannpakning på rull. Inntil i dag har rørleggeren måtte forholde seg til pakninger avhengig av hvilke dimensjon av Alu-PEX eller plastrør som skulle brannsikres. Dette har ført til mye kjøring hver gang man skulle branntette denne type rør - det skal tross alt hentes eller bringes fra grossist. En annen klar forbedring er at produktet nå også er godkjent for gjennomføringer av metallrør isolert med GLAVAFLEX cellegummi.

Enklere hverdag
Brannpakningen kommer til å forenkle hverdagen både for rørlegger og grossist med ett produkt i bilen/hylla. Brannpakning benyttes for tetting av plastrørgjennomføringer samt for Alu-Pex-, kobber- og stål-rør isolert med GLAVAFLEX cellegummi i murte og støpte eller gips konstruksjoner. Det skal tettes ensidig i dekke (underkant) og tosidig i vegg.

Det er viktig at alle rør for tappevann frostsikres eller isoleres mot kondens/varmetap. Produktet er derfor testet på Alu-PEX og metallrør kombinert med GLAVAFLEX rørisolasjon. Ved å montere rørisolasjonen ubrutt gjennom vegg/dekke, hindres også kondens.

Hver rull leveres i eske a 18 meter, og tilsvarer f.eks. 25 stk brannmansjetter/pakninger til Ø110 mm plastrør eller 63 stk Ø90.
­
- Vi håper at dette produktet vil bidra til at alle i bransjen tar branntetting på alvor, det kan knapt bli mer enkelt og samtidig trygt, sier Johnny Skeide i GLAVA®.

Oppsummering
Bruksområdet for GLAVA® Brannpakning på rull er gjennomføringstetting i vegg/dekke for:

  • Plastrør
  • Alu-Pex rør (isolert med GLAVAFLEX)
  • Metallrør; Cu og stål (isolert med GLAVAFLEX)

Med GLAVA® Brannpakning på rull trenger den utførende kun ett produkt uavhenig av rørdimensjon. Utførende kutter selv den lengden på rullen som er nødvendig for å få korrekt antall viklinger rundt plastrøret eller cellegummien. Med GLAVA® Brannpakning på rull kan montøren fortsatt gå gjennom brannklassifiserte vegger/dekker med ordinær GLAVAFLEX.

Produktet innehar SINTEF produktdokumentasjon 030-0256.