Spørsmål og svar om Styrofoam XPS

 • Hvorfor velge Styrofoam XPS?

  Styrofoam XPS bevarer sin dimensjon og isolerende evne i byggets levetid takket være et meget lavt fuktopptak og høye trykkstyrke

 • Hva er forskjellen mellom EPS og XPS?

  Råvaren er den samme, men det er fremstillingen som er forskjellig.EPS-perlene skummes opp og limes sammen med damp, og det blir små hulrom mellom perlene.Perlene er større og tåler ikke like mye som XPS. Ved fremstilling av XPS bakes bittesmå perler sammen til en deig.Det gjør at produktet blir homogent, og dermed mindre fuktopptak.Mange bittesmå perler bakt sammen gir produktet høy trykkstyrke. EPS fungerer utmerket i drenerte konstruksjoner, men utendørs skal det brukes XPS.

 • Hva skjer når man bruker EPS utendørs?

  Over tid vil fuktopptaket øke og isolasjonsverdien reduseres.Siden fuktopptaket er høyere øker også faren for frostsprening i materialet.Etter mange år kan isolasjonstykkelsen være redusert pga. frostsprening og det kan igjen medføre telehiv.

 • Hvorfor telesikre?

  Unngå telehiv som kan skade bygget.Ved telefarlig grunn må det enten graves til frostfri dybde eller foretas en masseutskifting.Benyttes Styrofoam XPS kan gravedybden reduseres, og man sparer tid og penger.Isolasjonen sørger for at frost ikke trenger ned i bakken samtidig som den holder på jordvarmen.

 • Hva står "250" for i navnet Styrofoam 250 SL-A-N?

  Tallet "250" står for korttids trykkfasthet, og følger standarden NS-EN 826.Tallet beskriver hva produktet tåler i korttidslast ved 10% deformasjon.250 kN er det samme som 25 ton.Dette tallet skal ikke brukes ved dimensjonering.

 • Tåler Styrofoam XPS løsemidler?

  Nei. Platene må ikke utsettes for løsemidler.

 • Er XPS, XPS uavhengig av produsent?

  Stort sett, men det er kvalitetsforskjeller både i trykkfasthet og fuktopptak.

Kontakt oss

GLAVA AS
Nybråtveien 2
Postboks F
1801 Askim

Tlf.: 69 81 84 00
Faks: 69 81 84 78
post@glava.no

Copyright © GLAVA®

Vis infobar
Følg oss