• Europeisk industri fyrer for kråka

Europeisk industri fyrer for kråka

(19. juni 2012) Teknisk isolasjon kan hjelpe europeisk industri å redusere sitt årlige CO2-utslipp tilsvarende utslippet fra 18 millioner biler, viser en ny rapport.

Rapporten ”Climate protection with rapid payback” som lanseres i Geneve 19. juni viser store potensialer for å spare både energi og CO2-utslipp. Teknisk isolasjonen har til nå hatt lite plass i klimadebatten, men får nå fokus for alvor. Det er EiiF – European Industrial Insulation Foundation, som GLAVA® er relativt ferskt medlem av, som står bak rapporten. Konklusjonene er at europeisk industri kaster både energi, CO2 og penger ut av vinduet hver dag – på tross av at det kunne vært unngått med enkle, kostnadseffektive tiltak.

- Bare med bedre vedlikehold og konsistent isolering i industrien kunne to tredjedeler av innsparingspotensialet vært utnyttet, sier Kornelis Blok, forskningsdirektør ved Ecofys, som har utarbeidet rapporten i samarbeid med EiiF.

 - Og siden isolering er investeringer som normalt spares inn i løpet av ett år er dette en svært god forretningsmulighet.

EU-direktivet om energieffektivitet sikter mot å redusere EUs energibruk med 20 % innen 2020. Med dagens framgang vil man bare komme halvveis til dette målet. Gode løsninger for energisparing trengs derfor mer enn noen gang.

Teknisk isolasjon er en slik løsning. I følge rapporten kan bedre isolering hjelpe europeisk industri med å minske sitt totale årlige energibruk med 172 TWh og CO2-utslippene med 49 millioner tonn, noe som tilsvarer energibruket i 10 millioner husstander og utslippet fra 18 millioner biler. 

-Jeg håper at denne rapporten vil gi oss drahjelp til å styrke den isoleringsdugnaden som må til for at næringslivet skal innse hvor lønnsomt det er å isolere. Dette er rett og slett en oversett forretningsmulighet i deler av næringslivet, sier Lars Fillip Kolbu, markedssjef for Teknisk Isolering i GLAVA®. – Verken klimameldingen eller bygningsmeldingen som kom i forrige uke hadde nok fokus på dette. Derfor er jeg glad for at vår egen europeiske organisasjon tar tak i utfordringene, sier Kolbu.


For mer informasjon om rapporten:     
www.eiif.org,
www.ecofys.com

Last ned brosjyre om rapporten:
EiiF Climate Protection With Rapid Payback

Last ned hele rapporten:
www.eiif.org/?Studies/14


For mer informasjon, vennligst kontakt:
Lars Fillip Kolbu, GLAVA®
+47  905 90 550
lars.fillip.kolbu@glava.no


Om GLAVA®

GLAVA AS produserer miljøvennlig glassull ved sine to fabrikker i Askim og Stjørdal. GLAVA®gruppen er Norges ledende produsent og totalleverandør av isolasjon og tilhørende produkter. GLAVA®gruppen har 400 ansatte, og omsatte i 2011 for 1 450 millioner kroner.

Kontakt oss

GLAVA AS
Nybråtveien 2
Postboks F
1801 Askim

Tlf.: 69 81 84 00
Faks: 69 81 84 78
post@glava.no

Copyright © GLAVA®

Vis infobar
Følg oss