Oppdater nettleseren din
Hei! Vi ser at nettleseren din kan være utdatert. Det er ikke sikkert all funksjonalitet eller innhold blir vist på riktig måte. Vi anbefaler deg derfor å oppdatere nettleseren din.
Finn din nettleser her
Grønne VVS har vokst til et team av medarbeidere som deler Midteides engasjement for bærekraft. Navnet reflekterer firmaets mål om å levere rørleggertjenester med minst mulig miljøavtrykk. Fra starten har de vært bevisste på å velge leverandører som tilbyr de mest miljøvennlige løsningene, og Midteide er nøye med å vurdere CO2-avtrykket til produktene de bruker.
– Vi regner ut vårt eget CO2-avtrykk, selv om ingen krever det. Vi er et lite firma, men jeg mener det er viktig å bidra med det vi kan for miljøet, sier Midteide.
Grønne VVS tester også kontinuerlig ut nye miljøvennlige produkter, og Midteide er rask til å forkaste dem som ikke holder mål.
– Vi jobber for en bærekraftig drift, og det innebærer å finne løsninger som faktisk fungerer i praksis, forklarer han.
Midteides engasjement strekker seg også til globale spørsmål. Grønne VVS samarbeider med organisasjonen Pursuite of Water, som blant annet arbeider med treplanting og fornying av brønner i Tanzania og Kosovo for å forbedre tilgangen til rent vann.
– Vi besøkte Tanzania i mai 2024 for å se på arbeidet vi gjør sammen. Det er utrolig givende å være en del av noe som gjør en så stor forskjell for mennesker, forteller Midteide.
Midteide er også en aktiv stemme på sosiale medier, med over 55 000 følgere på TikTok, hvor han deler innblikk i hverdagen som rørlegger.
– TikTok er en utrolig plattform for å nå ut til unge og vise dem de spennende mulighetene som finnes i rørleggerbransjen. Det er en variert hverdag med ulike utfordringer som gjør jobben både interessant og givende, sier Midteide.
Sammen med Eli Heyerdahl fra Rørentreprenørene Norge, driver Midteide også podkasten "Bare rør." Podkasten fungerer som et samlingssted for informasjon og diskusjoner om det som skjer i rørbransjen.
– Vi ønsker å samle bransjen og gjøre informasjon så tilgjengelig som mulig. Det handler om å holde folk oppdatert og å skape et fellesskap, forklarer han.
Som gründer og en viktig stemme i rørleggerbransjen, har Severin Poppe Midteide verdifulle råd til unge som vurderer en karriere i håndverksfagene.
– Det viktigste er å bygge gode kontakter og finne dyktige veiledere. Bruk læreren din som en ressurs for å finne den rette bedriften for lærlingtiden din. Når du først er i bedriften, sørg for å bli kjent med folk som kan hjelpe deg videre på veien, råder Midteide.
Julie Forseth fra Trondheim har raskt etablert seg som en kraft i byggebransjen, kjent for sitt talent og dedikasjon. Allerede som 19-åring ble hun Norgesmester i rørleggerfaget, og hun har markert seg som en av de mest lovende unge håndverkerne i Norge.
Da Erik Sortland (27) fra Kristiansand innså at noe manglet i lærerutdanningen, bestemte han seg for å bytte retning. Overgangen til tømrerfaget viste seg å være det rette valget, og han har etablert seg som en dyktig tømrer med en lidenskap for rehabilitering av eldre bygninger.
Med 11 år i bransjen har Natalie Moe Stenberg fra Ålesund allerede gjort seg bemerket som en engasjert elektriker og forkjemper for yrkesfag. Som leder for El og IT Forbundets ungdomsutvalg i Møre og Romsdal, og medlem av forbundsstyret, arbeider hun for å styrke fagets posisjon, spesielt blant unge og kvinner.