AKTUELT

GLAVA@ er totalleverandør av isolasjon til tak- og terrasseløsninger. KOMPAKTE TAK

Vi dekker det du trenger

Som totalleverandør av isolasjonsløsninger til bærekraftige tak, dekker vi alt du trenger for en enklere arbeidsdag på taket.

Funkishuset ble bygd som en pilot for å teste bruken av massivtre i prefabrikerte elementer. Det tok tre dager å få alle huselementene på plass. Byggmester Bernt Ole Berntsen i Berntsen Byggservice var ansvarlig for jobben. BYGG

Bygde røff funkis i massivtre på tre dager

Interessen for å bygge røff funkis i massivtre i vakker natur på Kvaløya ble starten på pilotprosjektet «Verdens nordligste plusshus i massivtre». I løpet av bare tre dager var massivtreelementene på plass.

Halvor Berg, konseptutvikler i GLAVA mener støy i åpent kontorlandskap er en klassisk problemstilling, som kan løses med enkle grep. AKUSTIKK / HIMLINGER

Enkel forbedring av lydforhold på kontoret

I et åpent kontorlandskap i en gammel bygård i Oslo var de ansatte plaget med støy og dårlig akustikk. Med enkle midler ble innemiljøet vesentlig forbedret. 

– For at lydnivået i svømmehallen ikke skal bli fullstendig utmattende for både ansatte og besøkende, må vi tenke på akustikken, sier lyddoktor og konseptutvikler i Glava, Halvor Berg. AKUSTIKK / HIMLINGER

Stille og rolig i svømmehallen?

I svømmehaller er det ofte dårlig akustikk og temmelig høyt støynivå. Det sliter på både besøkende og de som arbeider der.

Det første pilothuset i prosjektet ligger i Skien i Telemark og blir oppgradert med det nye fasadeelementet Front. Innovasjon

10 bolighus i fasadepilot

10 private bolighus rundt om i landet er med i et utvidet pilotprosjekt med ferdig isolerte fasadelementer Front, utviklet i innovasjonsselskapet Glavatech.

GLAVA® ung og lovende 2019 er Sebastian Jensen (19) fra Fjellhamar Bygg as. Ung & lovende

Vi har kåret ung og lovende 2019

Vinneren er tømrerlærling Sebastian Jensen (19), nominert av kolleger i Fjellhamar Bygg as. Han er spådd en lys fremtid innen faget!

Tilgangen til ren og rimelig energi fra vannkraft er en viktig grunn til at nordmenn tradisjonelt har hatt et langt mindre bevisst forhold til strømsparing enn våre naboer. AKTUELT

Advarer mot endring av strømregningen

I møte med energipolitikere fra Senterpartiet, Fremskrittspartiet og KrF advarte GLAVA® mot et varslet NVE-forslag som vil gjøre det mindre attraktivt å spare strøm, og dramatisk endrer forutsetningene for å drive energieffektiviserende innovasjon.

Endre Nordvik, 2018-vinneren av GLAVA ung og lovende, føler han har gjort noe riktig. Tømrerfaget passer han perfekt! Ung & Lovende

– Jeg føler at jeg har gjort noe riktig

I fjor ble Endre Nordvik fra Bergen kåret til GLAVA® ung og lovende, etter at daglig leder Torbjørn Nakken i Sotra Byggeservice nominerte han til den gjeve prisen.

AKUSTIKK / HIMLINGER

Lytt til hele Norges Lyddoktor!

Lyddoktor Halvor Berg reiser land og strand rundt for å hjelpe til med å gi bedre lydopplevelser i rommene vi oppholder oss i.