close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Stille og rolig i svømmehallen?

Lyddoktor Halvor Berg foran et stort basseng
I svømmehaller er det ofte dårlig akustikk og temmelig høyt støynivå. Det sliter på både besøkende og de som arbeider der.

 

– For at lydnivået ikke skal bli fullstendig utmattende for både ansatte og besøkende må vi tenke på akustikken. Det er alltid harde flater i en svømmehall, fliser og glass, og det gir kolossalt med etterklang.  Å være i støyende omgivelser tærer på overskuddet og er rett og slett ikke bra for helsa, sier Glavas lyddoktor Halvor Berg.

Heldekkende himling og veggabsorbenter

Men han har også løsningene som bidrar til å dempe støyen når vi svømmer, har det gøy og hygger oss i en svømmehall.

– Heldekkende himling og veggabsorbenter demper lydnivået betydelig. Du får redusert etterklangstid som gjør at lyden «lever» mye kortere, og du slipper hele tiden å overdøve lyd som allerede er i rommet. Du kan snakke lavere, og mottakeren hører lettere hva du sier, forteller Halvor.

Nye svømmehaller har krav som gjør at det må monteres lydabsorbenter, og svømmehaller skal også ta hensyn til universell utforming der hørsel er på lik linje med f.eks. bevegelseshemning

Halvor Berg håndhilser på en representant fra svømmehallen.
Lyddoktor Halvor Berg og en representant fra svømmehallen.

Gjør det skikkelig med en gang!

– Ofte vegrer de som eier svømmehallene seg mot å montere akustiske løsninger pga. fuktighet og luftklima og fare for korrosjon. Men det finnes produkter i dag som helt fint klarer det tøffe miljøet. Ikke er det så dyrt heller. Sammenlignet med andre ting i lokalet, er akustikktiltak en svært liten budsjettpost – og det er alltid lurt å gjøre det skikkelig med en gang. Lyddempende tiltak i etterkant blir både mer omfattende og dyrere, sier Halvor Berg.

Lyddoktor Halvor Berg smiler til kamera
Lyd og akustikk

Gode lydforhold på kontoret

I et åpent kontorlandskap i en gammel bygård i Oslo var de ansatte plaget med støy og dårlig akustikk. Med enkle midler ble innemiljøet vesentlig forbedret.

Glavas lyddoktor Halvor Berg smiler til kamera
Lyd og akustikk

Akustikk i kulturhus

For de som driver med musikk, dans og teater er lydforholdene superviktige. I et stort kulturhus har hvert eneste rom sitt spesielle lydmessige behov.

Bilde av Gjermund Julnes som lener seg på et gelender og smiler til kamera
Lyd og akustikk

Dempet støyen og fikk roen tilbake på ny skole

Tidligere ble skolens elever og ansatte slitne av å være på jobb og skole på grunn av støy i lokalene. Akustikken måtte tilpasses.