AKUSTIKK / HIMLINGER

Totalt skal Østfold sykehus ha nærmere 90.000 kvadratmeter med ulike typer himlinger.

Godt sykehusmiljø med GLAVA-himlinger

Nærmere 90000 kvadratmeter med himlinger skal dekke ulike behov på operasjonssaler, laboratorier, sengeposter og korridorer på det nye sykehuset i Østfold.

 – Et stort og viktig oppdrag for oss, sier Frode Nilsen, produktsjef for himlinger i GLAVA®. Det nye sykehuset i Østfold er under bygging, og skal stå ferdig i 2015. Dette vil gi 300.000 østfoldinger et godt helsetilbud i fremtiden, og GLAVA® blir en viktig leverandør både på himlinger, byggisolasjon og ventilasjon- og rørisolasjon.

–  GLAVA®/Ecophon leverer nærmere 50.000 kvadratmeter med akustiske plater av mineralull til det nye sykehuset. Denne leveransen består av ulike typer himlinger, tilpasset rommenes behov, forteller Frode Nilsen.

Hygieneløsninger

På sengepostdelen og i korridorer er det enkle og gode himlingsplater som blir brukt. Til behandlingsrom, laboratorier og operasjonsrom stilles det andre krav til himlingene – her leverer GLAVA® ulike typer hygieneplater.

– Hygieneplatene er renromsklassifiserte. Her er det snakk om ulike typer hygieneplater som er skreddersydd for de forskjellige rommene. Noen kan desinfiseres, andre kan skummes og trykkspyles daglig. De må være lette å ta ned og sette opp mange ganger, på et sykehus er det viktig at man rask kan komme til bak himlingene – fordi installasjonene ligger over himlingene i taket. De skal også kunne males uten at det går ut over deres tekniske egenskaper.

Akustikken viktig

På et sykehus er det mange ”harde” overflater. Derfor er akustikken viktig. Ofte er himlingene den eneste muligheten til å dempe støymiljøet og skape et godt innemiljø for pasienter og personale.

– Vi har vunnet ett og ett anbud i dette omfattende byggeprosjektet, og endte opp som en av de største leverandørene. Dette viser kvaliteten og bredden til GLAVA®, mener Frode Nilsen.

GLAVAs leveranse til Sykehuset i Østfold:

  • Alle typer himlinger.
  • Armaflex Ultima, brann/røyk i rømningsvei. 
  • Lamellmatte, precut og standard. 
  • Byggeisolasjon.

 

For nærmere informasjon, kontakt:

Pressekontakt i GLAVA®

Per Stræde

Mobil: 917 97 613

E-post: per.strade@glava.no