Kilden kjøpesenter på Hillevåg i Stavanger er utvidet og oppgradert, her med nye himlinger fra Ecophon. AKUSTIKK / HIMLINGER

Kilden kjøpesenter på Hillevåg i Stavanger er utvidet og oppgradert, her med nye himlinger fra Ecophon. Foto: ABM Arkitekter

Nye Kilden i Stavanger med design-himlinger

Kilden kjøpesenter i Stavanger står ferdig oppgradert – stilfullt og påkostet. Flotte materialer og design er prioritert. Arkitekten valgte GLAVA® som leverandør av fritthengende himlinger.

Block Berge Bygg har utvidet og oppgradert Kilden kjøpesenter i Hillevåg i Stavanger. Kjøpesenteret, som eies av Citycon, er utvidet med 8.000 kvadratmeter. Samtidig er 6.000 kvadratmeter i den eksisterende delen oppgradert. Arkitekt Hege Strand i AMB Arkitekter har valgt løsninger med vekt på nye former.

– Hovedsaken var at vi ønsket fritthengende elementer i taket med hensyn til 70 prosent åpenhet i tak for sprinkling. Dette var viktig for funksjon. Vi ønsket samtidig å innføre nye former. Hexagon-platene fra Ecophon passet godt inn, og står samtidig fint i stil med de veggmonterte platene, forklarer arkitekt Hege Strand.

– Vi er godt fornøyde med det vi har fått til på dette prosjektet, som for oss er starten på et videre samarbeid om himlingsplater. 

Primært handler himlinger om lyd og akustikk, men vi ser at design og utseende stadig blir viktigere for arkitektens valg av produkter.
Halvor Berg, prosjekteringsrådgiver GLAVA®

I samarbeid med arkitekt tilpasset GLAVA leveransen av himlinger, som også involverte produsenten Ecophon.
– Primært handler himlinger om lyd og akustikk, men vi ser at design og utseende stadig blir viktigere for arkitektens valg av produkter. Disse sekskantede himlingene, Hexagon, kommer i en serie som heter Ecophon Solo, et kreativt produkt du får levert i nesten alle former. Platene kalles fritthengende flåte, som gir et spennende uttrykk. Vi har god erfaring med at platene ivaretar akustikken veldig godt, sier prosjekteringsrådgiver i GLAVA®, Halvor Berg. Han forklarer at produktet er særlig aktuelt i blant annet resepsjoner og hotell-lobbyer og åpne kjøpesenter-arealer.

Kilden kjøpesenter

  • Hillevåg i Stavanger.
  • Oppgradert for 160 millioner kroner.
  • Eies av Citycon.
  • AMB Arkitekter har tegnet de nye løsningene.
  • Block Berge Bygg har utført jobben i hovedentreprise.

Lurer du på noe. Ta kontakt med en av våre dyktige fagfolk, så hjelper vi deg.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev.