Åpnet framtidas fabrikk i Stjørdal

GLAVAs utvidelse og oppgradering av fabrikken i Stjørdal er et viktig løft for å kunne lage produkter med bedre isolasjonsegenskaper. SE FILMEN!

Etablering av ny produksjonslinje betyr også lavere energi- og ressursforbruk i produksjonen. Flere oppgraderingstiltak i fabrikk er støttet av Enova.

− Vi har bygget oss inn i fremtiden, sa fabrikksjef Jan Dag Aaen under åpningen.

SE FILMEN fra åpningen på fabrikken her

Vi har bygget oss inn i fremtiden.

Fabrikksjef Jan Dag Aaen 

Fabrikksjef i Stjørdal, Jan Dag Aaen.

Fabrikksjef i Stjørdal, Jan Dag Aaen.

Rigget for moderne produksjon

Det nye anlegget er rigget for mer energieffektive og moderne produksjonsprosesser, langt høyere grad av automatisering og større rom for videre utvikling av produksjonen.

Administrerende direktør i Glava, Jon Karlsen forklarer den viktige satsingen:

– Vi må kunne gi merverdi. Om produktene er gode å jobbe med, og hvordan de oppleves, er merverdi i vår verden, sa Karlsen. Han legger vekt på å produsere for å optimalisere boligbygging:

Best utstyr for best produksjon

– Hvis vi vil lage de beste produktene på markedet, må vi også ha det beste utstyret. Vi må være opptatt av hvilke produkter vi trenger i en slik industriell verden, for å bygge optimalt og så godt som mulig, sa Karlsen. 
–  Vi er trygge på at dette anlegget er et av de beste som finnes i verden. Resten av oss må bare komme etter.

Se omtalen og alle bildene på Bygg.no: Se GLAVAs stjernefabrikk i Stjørdal

50 år etter etableringen

På dagen 50 år etter at Sigurd Natvig selv var med på å etablere Glavas fabrikk i Stjørdal, klippet han snora til ny produksjonslinje, sammen med ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (Sp). Høsten 1965 rullet de første pakkene med GLAVA ut fra Stjørdal-fabrikken.

GLAVA AS har investert nærmere én milliard kroner på sine norske anlegg de siste ti åra. Bygging av Europas mest moderne produksjonslinje for glassullproduksjon i Stjørdal er den siste store satsingen, til en kostnad på 130 millioner kroner.

I front på isolasjonsevne

Det nye anlegget er allerede innkjørt, med mer energieffektiv og rasjonell produksjon av glassullprodukter. Bedre produktegenskaper er et viktig ledd i satsingen. Det er brukt store ressurser på innovasjon i GLAVA, for å være helt i front på utvikling av produkter med best isolasjonsevne for norske bygg og boliger, laget med miljøvennlige råvarer.
– Det stilles stadig større krav til høy isolasjonsverdi i det norske byggemarkedet. Vi er rustet for å møte etterspørselen etter økt boligkomfort, sier Jon Karlsen, administrerende direktør i GLAVA AS.

Det stilles stadig større krav til høy isolasjonsverdi i det norske byggemarkedet. Vi er rustet for å møte etterspørselen etter økt boligkomfort.

Jon Karlsen, adm.dir GLAVA