Dekker med ny duk mot radon
Byggmester Frank-Arne Mosling er blant de første i Norge som ruller ut GLAVAs nye 0,3 mm radonsperre.
Eneboligen i Skiptvet i Østfold settes opp i et nytt boligfelt og skal stå ferdig sommeren 2017 med 126 m2 fordelt på 3 etasjer.
- Dette blir jo helt tett, blir det ikke?
På tomta i Skiptvet i Østfold holder Mosling sammen med Øyvind Knutsen på å sette opp en helt ny enebolig på 126 m2 fordelt over tre etasjer. Huset skal stå ferdig sommeren 2017, og grunnmuren ble fullført i god tid før snøen kom.
Langs med Trollveggen Mursystemer har de festet GLAVAs helt nye radonsperre som skal stoppe eventuell radonstråling fra grunnen i å trenge inn i huset.
Deretter rulles den 0,3 mm tynne duken ut fra vegg til vegg, tapes der det trengs i skjøtene med GLAVA® radontape og festes med tape og eventuelt GLAVA® Radon fugemasse rundt rør som stikker opp.
Den er enkel å håndtere og veldig grei å jobbe med, siden det er få komponenter og vi får alt levert på én bil.
Byggmester Frank-Arne Mosling
Ifølge byggereglene i ny TEK skal alle bygninger beregnet for varig opphold ha radonsperre mot grunnen. Etter omfattende testing og sertifisering hos SINTEF er GLAVAs nye radonsperre nettopp kommet på markedet for å gjøre både levering og legging enklere for dem som bygger.
– Enkelt sagt kan du få alt på én bil, og tette helt i ett trinn, sier salgsingeniør Rudi Kitter i GLAVA®.
Ved å skjære små hull tres duken rundt rør som stikker opp. GLAVA® Radontape og Fugemasse sørger for å holde overgangene helt tette.
Ingen egne hjørnekomponenter
Han forklarer at duken foruten å være bare 0,3 mm tykk, også er elastisk, noe som gjør den veldig mye enklere å legge enn andre duker som er både tykkere og stivere.
– Du trenger heller ingen egne komponenter til hjørnene der duken enkelt klemmes enten du bruker Trollveggen og Ringmur, og med Radontape og Radonfugemasse for andre skjøter og tekniske installasjoner, får du alt du trenger for å oppfylle kravene i TEK´en levert på én bil, sier Rudi Kitter.
– Helt tett
På Skiptvet er Frank-Arne Mosling og Øyvind Knutsen ferdig med å legge ut duken. Mosling går nøye over alle skjøtene, sjekker tapen og at alt ligger i klem.
Forrige
Neste
GLAVA® Radonsperre
GLAVA® Radonsperre klemmes mellom såleblokk og første rad med Trollveggen-elementer. Radonsperren må ikke gå lengre inn enn til nærmeste liggende jern i såleblokken, men skal være minimum 3 cm inn i betongveggen.
Fest med GLAVA® Radontape
Duken festes i skjøtene med GLAVA® Radontape.
Enkel å håndtere
Med en tykkelse på bare 0,3 mm er duken enkel å håndtere.
Team på byggeplass
Rudi Kitter fra GLAVA®, Byggmester Frank-Arne Mosling og Øyvind Knutsen deltok på montering av GLAVAs nye radonsperre på byggeprosjekt i Skiptveit.
Utrulling av duken
Håndverker Øyvind Knutsen begynner utrullingen av duken i et av hjørnene.