BYGG

Dette er årets beste boligprosjekter

Årets boligprosjekter for 2016 ble kåret på Boligkonferansen 2. mai. Her er vinnerne av Årets småhusprosjekt, Årets leilighetsprosjekt og Årets hytteprosjekt.Årets leilighetsprosjekt 
Årets leilighetsprosjekt er "Lørenpynten" i Oslo utviklet av Selvaag Bolig. Selvaag har utviklet gamle Løren Leir med tilliggende industritomter til en ny bydel med boliger, grøntområder og forskjellig handels- og servicevirksomhet. Lørenpynten består av 209 boliger fordelt på ti bygninger med høyde fra fire til syv etasjer. Salgstrinn 4 med totalt 82 boliger ble ferdigstilt i 2016 og fikk 2. plass i Prognosesenterets kundetilfredshetsundersøkelse (KTI) for 2016. Alle faggrupper er utført 100 % i BIM.


Årets småhusprosjekt 
Årets eneboligprosjekt er en enebolig bygd som egenregiprosjekt i Os (Hordaland) av Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik AS. Boligen er basert på Norgeshus sin husmodell "Moment". Arkitekt er John Birger Grytdal. Eneboligen skiller seg ut gjennom en utkraget andre etasje som hviler på fire tynne stålsøyler. Terrassen ligger ytterst i utkragingen ca. 10 meter over bakken. BIM er brukt for alle fag og det er utført kollisjonskontroll i Solibri. Boligen har væske/-vann varmepumpe og energimerke grønn A.


Årets hytteprosjekt 
Årets hytteprosjekt er fritidsboligen "Vy 26 ATS" oppført i Hemsedal av Leve Hytter. Hytteserien "Vy" er utviklet i samarbeid med Jarmund/Vigsnæs Arkitekter. Hyttene har standard bredde 7,5 m og kan forlenges i lengderetningen, fra 11,1 m til 19,5 m. Hytta i Hemsedal har BRA 105 m2, hvorav 13 m2 er åpent overbygd areal. Hytta er oppført på en krevende tomt i skrånende terreng

Årets Boligprosjekt

"Årets Boligprosjekt" kåres av Boligprodusentenes Forening, GLAVA®, NorDan og Optimera. Det deles ut tre priser for "Årets Boligprosjekt.

  1. Årets småhusprosjekt
  2. Årets leilighetsprosjekt
  3. Årets fritidsboligprosjekt

Prosjektene må framstå for næringen som forbildeprosjekter innenfor flest mulig av følgende kvaliteter:

  • standardisering
  • byggekostnader
  • energi og klima
  • særpreg og nyskaping
  • bokvalitet (byggeskikk/arkitektur, planløsning og brukbarhet, inneklima)
  • bruk av BIM