BYGG

GLAVA® har lansert et nytt hjørnesystem, som erstatter behovet for å kutte hjørnene manuelt. Ferdig kappede hjørneelementer kan spare byggetiden med opptil 50 prosent.

Effektiv montering av mur med ferdig hjørne

Nå kan Trollveggen isolert mursystem bygges langt mer effektivt, med prefabrikerte hjørner for raskere montering av mur.

På denne hytta henger den øverste etasjen i lufta, og trengte derfor en robust veggkonstruksjon.

På denne hytta henger den øverste etasjen i lufta, og trengte derfor en robust veggkonstruksjon.

Komplett system

Trollveggen mursystem er et komplett system, som kommer ferdigpakket og transporteres enkelt til byggeplassen. Alt består av standardelementer, slik at det bare er nødvendig å stable elementene på hverandre, og fylle med betong når de er ferdig satt opp. 

Den store fordelen for utbyggeren er at systemet er ferdigisolert, med en lambda-verdi på bare 31
I bransjesammenheng kalles det ICF-system. Det betyr isolert støpeform for betong. Prinsippet er at det er støpeform og isolasjon i ett. – Det er tidsbesparende på en arbeidsplass, siden du bare trenger ett element. Vi bruker også stål i skjelettet, noe som gjør systemet mye mer robust, forteller Rudi Kitter, salgsingeniør for Trollveggen/grunnisolasjon i GLAVA®.

Bygging med ett element er tidsbesparende på byggeplass. Vi bruker også stål i skjelettet, noe som gjør systemet mye mer robust. 
Rudi Kitter, salgsingeniør Trollveggen/grunnisolasjon i GLAVA®

Systemet innebærer ferdig kappede hjørneelementer, som er tilpasset 90 graders innvendige og utvendige hjørner.

Systemet innebærer ferdig kappede hjørneelementer, som er tilpasset 90 graders innvendige og utvendige hjørner.

Ferdig hjørneløsning

Systemet er hengslet, slik at det transporterer mindre luft. Dette gir bedre logistikk på byggeplass. Det blir mindre volum som er stablet på byggeplassen, og transportkostnader går ned. Samtidig er elementene nesten to meter lange, slik at de er raskere å stable oppover. Ett element veier rundt 15 kilo, slik at det kan løftes på plass av én person.

Det er nå også lansert et nytt hjørnesystem, som gjør at du ikke trenger å kutte hjørnene manuelt. Systemet innebærer ferdig kappede hjørneelementer, som er tilpasset 90 graders innvendige og utvendige hjørner. Igjen bidrar det til at det går raskere å bygge og at konstruksjonen er mer solid.

Prefabrikerte hjørneelementer bidrar det til at det går raskere å bygge og at konstruksjonen er mer solid.

Prefabrikerte hjørneelementer bidrar det til at det går raskere å bygge og at konstruksjonen er mer solid.

Sparer mye tid

Mursystemet gjør det å enkelt å bygge, tilpasset énmanns løft og montering. Det å bruke hjørneelementet fører til inntil 50 prosent kortere byggetid. 
– Timeverket stuper, og det er det vi er ute etter. Samtidig som det er mindre plunder og heft, mindre svinn og færre deler å betale for, forteller Rudi Kitter.

Har du spørsmål om produktet?

Ta kontakt med GLAVAs salgsrepresentanter på grunnisolasjon/Trollveggen for spørsmål om produktet.


For forespørsler og mengdeberegning, send byggetegninger og underlag til beregning@glava.no.
Ring direktenummer til kundeservice 69 81 85 85 for henvendelser om ordre, transport og levering.