På lag med byggfag: Vi i GLAVA® vil vi bidra til at de unge velger byggfag og forstår at byggenæringen er en spennende bransje som gir muligheter. BYGG

På lag med byggfag: Vi i GLAVA® vil vi bidra til at de unge velger byggfag og forstår at byggenæringen er en spennende bransje som gir muligheter.

– Gi "kredd" til unge som velger byggfag

Denne høsten slår vi et slag for de unge – framtidas håndverkere. I GLAVA® vil vi bidra til at de unge velger byggfag og ser mulighetene i byggenæringen. 

Bransjen trenger motiverte og flinke håndverkere som kan bygge Norge. Derfor vil vi være med på å framsnakke byggfagutdanning, som et ypperlig studievalg for unge som liker praktisk arbeid, og vil skape og bygge. 

Bedre rykte

Heldigvis har byggfag hatt en økende populæritet og fått et bedre rykte, som fortjent. Men fortsatt er det viktig å løfte yrkesfag fram som et godt utdanningsvalg. Det vil vi gjøre noe med!

– Det som er viktig for oss i GLAVA® er at ungdommen skal forstå at yrkesfag ikke er et dårlig valg. Det å få et fagbrev innen yrkesfag er faktisk en veldig god utdanning, sier Bjørn Heggen, salgssjef i GLAVA®. 

Det handler om at de unge skal skjønne at byggenæringen er en spennende og viktig bransje. 
Bjørn Heggen, salgssjef GLAVA® 

Heller mester enn master

Byggfag er en bra utdanning i Norge. Det er viktig for oss i GLAVA® og hele bransjen at unge velger byggfag. Vi vil også bidra til å øke kunnskapen om isolasjonsfaget; Hvordan brukes isolasjon og hvilken funksjon har isolasjonen i ulike konstruksjoner? Energieffektivisering fortjener også en viktig plass i pensum.

Hvordan vi kan spare energi og bygge energieffektive hus er nøkkelkunnskap. Det blir enda viktigere i framtida. Dagens unge håndverkere blir verdifulle rådgivere for å bygge energismarte bygg.

Test din kunnskap på Facebook!

Byggenæringen er spennende og kan gi muligheter for mange unge. Mathias Heyn Slydal og Martin Skaali mener byggfag er et bra valg.

Byggenæringen er spennende og kan gi muligheter for mange unge. Mathias Heyn Slydal og Martin Skaali mener byggfag er et bra valg.

Gir muligheter til den enkelte

– Det handler om at ungdommen skal skjønne at byggenæringen er en spennende og viktig bransje i Norge, sier Bjørn Heggen, som vil være på lag med byggfag. Han kjenner på ansvaret for at de unge faktisk forstår hva de går til, og hva næringen byr på:

– Derfor er det viktig å fremme byggenæringen vår som en viktig næring, den kan gi den enkelte mange muligheter i framtida. 

Bli bedre kjent med elever på byggfag og bli utfordret i ukene som kommer. Yousuf Maow, Mathias Heyn Slydal og Martin Skaali på Thor Heyerdahl videregående tar en utfordring!

Bli bedre kjent med elever på byggfag og bli utfordret i ukene som kommer. Yousuf Maow, Mathias Heyn Slydal og Martin Skaali på Thor Heyerdahl videregående tar en utfordring!

Lærer av de unge

Vi har besøkt Thor Heyderdahl videregående skole i Larvik for å følge hverdagen til elevene på byggfag. I ukene som kommer skal vi engasjere enda flere unge byggfagelever. Vi inviterer skoleklasser til ByggFAQ-kamp for å teste hva de kan, og lage liv og røre! GLAVA® UNG sparkes i gang på vår stand på Bygg Reis Deg 18.-21. oktober. Følg med!

Et heiarop til byggfagungdommen fra oss i GLAVA® :-)