BYGG

Heidi Weng bygger hus på Lillehammer. Her blir komfort og rom for restitusjon viktig. GLAVA® er valgt samarbeidsparter til husprosjektet.

Her bygger Heidi Weng komforthus

Mens Heidi Weng er i innspurten på langrennssesongen, går startskuddet for et byggeprosjekt som vil gi skistjernen det første huset i Norge som er bygget etter My Comfort-konseptet.

Huset bygges av Norgeshus i tre etasjer på en skrånende tomt sør for Lillehammer, der Weng får praktfull utsikt over Mjøsa og gode treningsforhold med umiddelbar nærhet til skisporet. Men også når hun kommer hjem skal hun komme til et miljø som legger til rette for suksess. My Comfort er et helt nytt konsept utviklet av Saint-Gobain-bedriftene Weber, Gyproc og Bøckmann Glassolutions. GLAVA® er valgt samarbeidspartner for å sikre optimal bokomfort.

- I bunn og grunn handler det om trivsel, helse og komfort. I dag oppholder vi oss ca 90 prosent av tiden innendørs. Det betyr at bygningenes kvalitet har avgjørende betydning for hvordan vi har det som mennesker, sier administrerende direktør Vidar Eikeset i Gyproc.

Det ser veldig perfekt ut. Jeg har en del sære ting som krever sitt av huset, men jeg håper og tror at det blir bra sier Heidi Weng selv til Byggeindustrien.
Heidi Weng, langrensstjerne 

Slik blir huset til Heidi Weng. Dette er det første huset i Norge som bygges etter MyComfot-metoden.

Slik blir huset til Heidi Weng. Dette er det første huset i Norge som bygges etter MyComfot-metoden.

Hvile med god lydisolering
Noe annet en toppidrettsutøver er avhengig av er hvile og restitusjon. I dag sover Weng med sovemaske og hørselsvern for å stenge ut lys og støy. My Comfort-kvalitetene i Wenghuset gir god lydisolering mellom rommene og etasjene, i tillegg til at all lyd utenfra dempes effektivt.

Fra 4. april kan du følge byggeprosessen på wenghuset.no

Deles i ulike soner
– Ved å plassere oppholdsrom og soverom i separate etasjer kan vi skape god termisk komfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. Huset har fått et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom, sier Sanden + Hodnekvam Arkitekter som har tegnet huset.

I bunn og grunn handler det om trivsel, helse og komfort. I dag oppholder vi oss ca 90 prosent av tiden innendørs, så bygningenes kvalitet har avgjørende betydning for hvordan vi har det som mennesker.
Vidar Eikeset i Gyproc, administrerende direktør

 Weng innrømmer sære behov
− Det ser veldig perfekt ut. Jeg har en del sære ting som krever sitt av huset, men jeg håper og tror at det blir bra sier Heidi Weng selv til Byggeindustrien.

Foruten en del praktiske krav som ikke nødvendigvis stilles til et vanlig bolighus, som skistall, smørebod og treningsrom, har Weng også særskilte behov når det gjelder inneklima. Toppidrettsutøvere er mer utsatt for sykdom og smitte, som kan forebygges gjennom luftkvalitet, fuktighet, rensing av inneluften og trekkfri, stabil innetemperatur.

Det kompakte og energieffektige Wenghuset vil bli isolert med GLAVA® Ekstrem 32 i taket og Styrofoam som markisolasjon i gulv. Forventet byggestart er april, og det skal stå ferdig i desember.

Dette er bokomfort

Bokomforten er definert gjennom fem verdier: Lev, Hør, Se, Pust og Spar.

• LEV: Opplevelsen av innendørs komfort bestemmes av lufttemperatur, fuktighet, trekk og mange andre faktorer som alltid ivaretas med My Comfort.

• HØR: My Comfort tar hensyn til støy utenfra, vibrasjoner, lyder mellom rom, gjenklang og taletydelighet.

• SE: Visuell komfort påvirkes av lysforhold, innsyn og utsyn, gjenskinn, naturlig  lys og lyskvalitet. My Comfort sørger for riktig lys til riktig tid.

• PUST: Det handler om inneklima. Om å kunne puste inn frisk luft, å filtrere bort forurensende stoffer og uønskede lukter.

• SPAR: My Comfort er en økonomisk måte å bygge på, men også en bærekraftig måte som sparer miljøet i tillegg til lommeboka.