Hør daglig leder Ole-Jacob Huuse snakke om utviklingen av fasadeelementet Glava Front på Det Norske Byggemøtet under Bygg Reis Deg 2019. BYGG

Hør daglig leder Ole-Jacob Huuse snakke om utviklingen av fasadeelementet Glava Front på Det Norske Byggemøtet under Bygg Reis Deg 2019.

I Front med dobbel så rask energioppgradering

Det nye fasadeelementet Glava Front halverer tiden det tar å energioppgradere et hus med etterisolering, nye vinduer og ny fasade.

– Akkurat nå er vi i en utvidet pilotfase der vi skal energioppgradere ti bygg over hele Norge. Det vil gi oss viktige svar på hvordan vi skal kommersialisere dette, noe vi vet markedet også er spente på.

Det sier daglig leder Ole-Jacob Huuse i GlavaTech, GLAVAs eget utviklingsselskap.

Glava Front er et luftet fasadeelement med isolasjon og ytterkledning der du i praksis kan velge hva du vil – fra tradisjonelt tre til vedlikeholdsfrie fasadeplater. Det er ikke større enn at én mann kan håndtere elementene alene, skrus rett på Plywood-plater og har egne løsninger for å klikke på plass vinduer.

Den enkle alt-i-ett-monteringen gjør at du reduserer arbeidstiden for å energioppgradere en vanlig enebolig med rundt 50 prosent.

Støttet av Innovasjon Norge

Utviklingen ble støttet av Innovasjon Norge, mens Enova bidrar til storskalatesten gjennom 3,5 millioner kroner fra potten for ny miljøteknologi.

– Vi er veldig stolte og glade over å få Enova med på laget. Norge og verden trenger mer ren energi, og mens det krangles om vindkraft har vi 800.000 eneboliger der vi enkelt kunne spart alle de TWH´ene myndighetene har vedtatt. Men en kombinasjon av et uoversiktlig marked for forbruker, rimelig strøm og lite treffsikre støtteordninger, har gjort at altfor få huseiere griper fatt i dette, sier Ole-Jacob Huuse.

På Det Norske Byggemøtet under Bygg Reis Deg-messen kan du høre Ole-Jacob Huuse fortelle mer om Glava Front og hvordan GlavaTech har jobbet for å få fart på etterisolering av eldre boliger i Norge.

Bruk kode C02-05 og hent gratis-billett til messen her!

Innlegget holdes onsdag, torsdag og fredag 16. – 18. oktober kl. 17.30.