GLAVA® isolerer skihallen på Lørenskog Vinterpark. BYGG

GLAVA® isolerer skihallen på Lørenskog Vinterpark.

GLAVA® gir skiføre på Lørenskog

Et innendørs skiparadis på mer enn tretti mål er i ferd med å reise seg like utenfor Oslo. I taket bidrar isolasjon fra GLAVA® til å holde temperaturen mellom to og fire blå grader. Året rundt.

Se for deg sol og sommer. Tjue grader i vannet i Oslofjorden, solkrem og solbriller. Så skifter du, setter deg i bilen, og et kvarter senere står du i en langrennsløype med perfekt Blå Swix-føre. I 2020 kan du gjøre nettopp det. I skihallen «Snø» på Lørenskog blir det tre alpine nedfarter, en liten barnebakke og muligheter for to kilometer langrennsløype på mesaniner og kupert terreng. Totalt vil skihallen romme 40 000 kvadratmeter med helårs skiglede.

GLAVA® solerer skihallen på Lørenskog Vinterpark.

GLAVA® solerer skihallen på Lørenskog Vinterpark.

Et godt isolert påskefjell

For å skape et innendørs skiparadis som minner om påskefjellet, er «Snø» bygget som et enormt kjølerom. Et solid CO2-basert kjølesystem på 3000 kilowatt sørger for kulda. Men minusgradene må også holdes innendørs. For å bevare skiføret inne i hallen er det brukt store mengder isolasjon.

Snøen produseres direkte på steinfylling, og i randsonen utenfor hallen ligger det to lag med membran for vanntetting og lufttetting. Veggene er bygget med tette sandwichelementer med høy isoleringsevne, og hjørner og skjøter og overganger er tettet med skum og tape. I taket er det brukt isolasjon fra GLAVA®.

Vi har levert 6120 kubikk med isolasjon. Hver bil tar 80 kubikk, så det blir 77 biler.
Bjørn Henrik Christoffersen, markedssjef for tak hos GLAVA®.

Nesten 80 fullastede lastebiler med isolasjon levert til en byggeplass med vanskelig tilgang og bratt terreng. Høydeforskjellen fra bunnen og opp til toppen tilsvarer Oslo Plaza. For å sikre trygg levering ble de mest krevende leveransene sikret med en trekkbil.

GLAVA® solerer skihallen på Lørenskog Vinterpark.

GLAVA® solerer skihallen på Lørenskog Vinterpark.

EPS-plater og Paroc-plater

GLAVA® har levert en kombinasjon av nyutviklede EPS plater og Paroc steinull-produkter i 30 mm tykkelse. Sistnevnte er plassert over og under EPS-isolasjonen for å få en brannsikker løsning. Disse løsningene er preaksepterte løsninger angitt i bransjedokumentet TPF nr. 6 som kan leses på takprodusentenes forskningsgruppe sin hjemmeside. 

– De nyutviklede EPS-platene isolerer 20 prosent bedre enn mineralull. Dette er forresten den første store leveransen av de nyutviklede EPS-platene produsert på vår fabrikk i Spydeberg, forteller Bjørn Henrik Christoffersen, markedssjef TAK i GLAVA®.

Et bygg i bevegelse

– Dette er et stort prosjekt. Som Bjørn Henrik sier, så var logistikken utfordrende. En annen utfordring er de store bevegelsene i bygget. Stålet trekker seg sammen i kulda og utvider seg i varmen, i tillegg har du vind og vekten av snø. Dette har vi måtte ta hensyn til når vi har isolert. Heldigvis er produktene fra GLAVA® enkle å jobbe med, sier Kjetil Holtet i Protan Entreprenør.

I samarbeid med GLAVA® har de sørget for at det som sammen med Operataket er Norges mest karakteristiske tak, står klart til åpningen av «Snø» i 2020.

Skihallen «Snø» på Lørenskog

  • 40 000 kvadratmeter snøhall. 3 alpine nedfarter, barnebakke og mulighet for 2 kilometer langrennsløype
  • Entreprenør: Betonmast Romerike AS
  • Byggherre: Vinterparken AS
  • Takentreprenør: Protan Entreprenør avdeling Dal
  • GLAVA® har levert 6120 kubikk isolasjon