Ronny Fyhn, Formann i Peab Bjørn Bygg, er godt fornøyd med forbedringen som er gjort med de gamle sykehusblokkene i Rødhettestien i Tromsø, bygd på 70-tallet. BYGG

Ronny Fyhn, Formann i Peab Bjørn Bygg, er godt fornøyd med forbedringen som er gjort med de gamle sykehusblokkene i Rødhettestien i Tromsø, bygd på 70-tallet. De gamle asfaltplatene er nå erstattet med ny fasade.

Ny fasade for sykehusblokkene i Tromsø

Beboerne i boligblokkene i Rødhettestien i Tromsø har eventyrlig utsikt over byen og sjøen, og betydelig bedre bokomfort etter at blokkbygget fra 1974 nå er rehabilitert. Ny fasade, oppgraderte yttervegger og bedre isolasjon er prioritert.

De gamle sykehusleilighetene er renovert og fornyet med fasade og bedre isoelerte yttervegger.

De gamle sykehusleilighetene er renovert og fornyet med fasade og bedre isoelerte yttervegger.

Peab Bjørn Bygg har stått for den omfattende jobben med å modernisere de gamle sykehusblokkene i Tromsø, som nå eies av borettslaget Rødhettestien 5. 

Midt i smørøyet

Totalt er 36 leiligheter vesentlig oppgradert med nye yttervegger og bedre isolerte vegger. 16 leiligheter er bygd nye. Påbygg av to etasjer er en del av fornyelsen, som innfrir krav til passivhusstandard. Boligene ligger midt smørøyet med nærhet til universitet, sykehus og skole og 200 meter til nye Tromsøbadet – og en rask sykkeltur ned til sentrum.

Håndverker Steffen Solberg (t.v.) har jobbet med rehabiliteringen med Ronny Fyhn som ansvarlig for prosjektet.

Håndverker Steffen Solberg (t.v.) har jobbet med rehabiliteringen med Ronny Fyhn som ansvarlig for prosjektet.

Den eksisterende bygningsmassen er oppgradert til vesentlig lavere energiforbruk og bedre bokomfort i leilighetene.
Ronny Fyhn, formann i Bjørn Bygg

– Nabolaget trenger oppgradering

– Dette er et veldig spennende byggeprosjekt og et viktig ansiktsløft for området, sier formann i Bjørn Bygg, Ronny Fyhn. Han mener nabolaget sårt trenger oppgraderingen. Bygget er løftet med to etasjer, samt nybygd heis- og trappehus.

Vesentlig lavere energiforbruk

– Den eksisterende bygningsmassen er oppgradert til vesentlig lavere energiforbruk og bedre bokomfort i leilighetene, forklarer Fyhn. Forbedringene er synlige, og ikke minst er energiregnestykket merkbart bedre.

Den gamle ytterveggen fra 1974 er totalrenovert og etterisolert med GLAVA® isolasjon. Den gamle fasaden med asfaltplater ble revet og er erstattet med utvending bindingsverk, som har gitt mulighet til å bygge en godt isolert betongvegg. Det er brukt GLAVA® Pluss stender og Veggplate 31, en kombinasjon som egner seg for etterisolering og rehabilitering av yttervegg. Den isolerte ytterveggen har i tillegg branntekniske egenskaper som gir en forbedret brannsikkerhet i bygget.

Utsikten fra byggeplassen har gutta ikke klaget på. Den samme utsikten kan eierne av energioppgraderte leiligheter i Rødhettestien glede seg over.

Utsikten fra byggeplassen har gutta ikke klaget på. Den samme utsikten kan eierne av energioppgraderte leiligheter i Rødhettestien glede seg over.

Ny fasade til jul

– Med isolerte stendere unngår vi nesten helt kuldebroer, som også er en viktig fordel for isolasjonsevnen i bygget, forklarer prosjektlederen. Fyhn erfarer at monteringen har gått raskere enn forventet, med et enkelt isolasjonssytem.


– Vi var litt spente på hvor godt brakettene ville holde, som brukes til å feste Veggplate 31. Men vi har bygd på kalde dager, med temperaturer ned til  15 minusgrader, uten av vi har knekt så mye som én brakett, forteller Fyhn. Han er godt fornøyd med mannskapet på byggeprosjektet, som har krevd ekstra innsats og utholdenhet. For en kontraktssum på 52 millioner kroner har Bjørn Peab Bygg modernisert Rødhettestien 5. 

Bygget er ferdigstilt og innflytningsklart i desember. Nå gjenstår ferdigstilling av fasaden på framsiden av bygget – ut mot Tromsø by.

Rødhettestien Tromsø

  • 1500 kvadratmeter oppgradert bygningsmasse, 36 rehabiliterte leiligheter.
  • Påbygg med to etasjer, totalt 16 nye leiligheter.
  • Peab Bjørn Bygg har stått for det omfattende byggeprosjektet.
  • Peab Bjørn Bygg er en av de største entreprenørbedriftene i Nord-Norge.
  • Byggherre er Rødhettestien Borettslag.
  • Prosjektet er tegnet av Steinsvik Arkitektkontor