GLAVA® Pluss stendere er tatt i bruk på prosjektbasis på flere byggeplasser, som her, ved rehabilitering av et gammelt hus på Grefsen i Oslo.. BYGG

Trond Larsen i GLAVA® monterte Pluss System på Høgevarde sammen med utførende byggmester. Den nye turisthytta skal stå klar til vinteren 2016.

Slik isoleres ytterveggene

GLAVA® Pluss er et fasadesystem som egner seg for både rehabilitering og nybygg. Dette er en effektiv metode for isolering av yttervegger.

Systemet er enkelt, raskt og lett å håndtere, og monteres med helt vanlig håndverktøy. I tillegg er det fleksibelt med tanke på valg av kledning, noe som gir stor arkitektonisk frihet – særlig ved rehabilitering. I tillegg kan for eksempel nytt elektrisk anlegg og/eller ventilasjonsanlegg legges skjult i veggen. 

GLAVA® Pluss stendere er utviklet som et nytt fasadesystem. Veggplate 31 er en annen innovasjon for utvendig isolering fra GLAVA® i 2016.

På Høgevarde i Buskerud bygges en helt ny turisthytte for Den Norske Turistforening (DNT), isolert med fasadesystemet GLAVA® Pluss. Her har GLAVA® bidratt med rådgiving og hjelp til å montere Pluss stendere. Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og pore-/gassbetong. 
Se video og les mer om byggingen på Høgevarde her.

Slik monteres fasadesystemet GLAVA® Pluss system. Her fra byggingen av ny turisthytte på Høgevarde.

– Vi så behov for å utvikle en fasadeløsning som kan redusere kuldebroer og gi et homogent isolasjonssjikt. Og som dessuten er enkelt å håndtere, sammenlignet med tradisjonell utfôring. Det har vi fått til, sier Henrik Norland, produktsjef Bygg i GLAVA®. Han har fulgt testing og innkjøring av produktet ute på byggeplass, blant annet ved bygging av studentboliger i massivtre på Campus Kjølnes i Porsgrunn.  

Vi så behov for å utvikle en fasadeløsning som reduserer kuldebroer og gir et homogent isolasjonssjikt. Og som dessuten er enkelt å håndtere. 
Henrik Norland, produktsjef Bygg i GLAVA®

Klikk på videoen og se hvordan den gamle boligen fra 1920 på Grefsen i Oslo er rehabilitert utvendig med fasadesytemet fra GLAVA®.

Fordeler ved bruk av GLAVA® Pluss:

  • Sammenlignet med en tradisjonell utfôring gir det et mer kontinuerlig og homogent isolasjonssjikt, som er gunstig for U-verdien og gir en kraftig reduksjon av kuldebroer. 
  • Stenderne kan monteres fra c/c 600 mm til c/c 1000 mm. Montert på c/c 1000 mm gir besparelse i materialer og tid.
  • Systemet er enkelt å montere og gir rom for fleksible løsninger.
  • Vinduer og dører kan festes i systemet.
  • Brukes både til rehabilitering og nybygg.
GLAVA® Pluss stender i perspektiv.

GLAVA® Pluss stender i perspektiv.GLAVA® Pluss består av stendere laget av stuket glassull (stående fibre) med pålimt treverk. Stuking av glassull gir høy trykkstyrke kombinert med lav vekt.

Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og pore-/gassbetong.

Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og pore-/gassbetong.

GLAVA® Pluss System egner seg godt til både rehabilitering og nybygg.

Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og pore-/gassbetong. 

GLAVA® Pluss montert på betong.

GLAVA® Pluss montert på betong.

GLAVA® Pluss System montert på treverk.