close-pop-up.svg

Interiørbloggeres blomsterkasse – bygg den selv!

En hjemmelaget blomsterkasse murt av Leca-produkter, rammer inn blogger Vibeke Langørgens terrasse.
Bloggeren Vibeke Langørgen blogger om interiør. Hun kastet også et blikk på hagen og bygget en blomsterkasse i Leca med puss. Her er hennes beskrivelse og bilder.

Bygge blomsterkasse trinn 1: Bunn På Glidesjikt

– Vi har valgt å mure opp blomsterkassene oppå terrassen, denne her er på bakkenivå. Vi fikk tips om å mure en 5 centimeter bunn med plast under for å etablere et glidesjikt. Så da startet vi med å lage en ramme for bunnen og la plast under, forteller Langørgen.

Hun tipser om at plank kan brukes for å få litt høyde på rammen.

– Det gjorde ikke vi på vår første plantekasse, men på den andre. Vi oppdaget at det ble mye enklere. (Se bildene). Slik kan du bruke rammen til å legge U-blokkene du senere skal bruke for å mure, inntil rammen for å få en rett linje i overgangen mellom bunn og U-blokkene. For å spare vekt på bunnen, blandet vi betongen med tilslag av Leca-kuler. Vi brukte blandingsforhold 1 del betongmørtel til 3 deler Leca-kuler. Til slutt boret vi hull til drenering i bunnen - så var bunnen ferdig! forklarer hun.

Bygge blomsterkasse trinn 2: U-blokk på u-blokk

Da bunnen hadde tørket litt, men ikke for mye, murte de første skift med u-blokker.

– Med en ramme som var høyere enn bunnen, ble det litt enklere å få en rett linje fra bunn til første skift med U-blokker.

Første raden med u-blokker ble plassert inntil rammen hele veien rundt. Så ble armering plassert i U-en og mørtel B20 blandet og fylt i U-en. Det andre skiftet ble murt på samme måte som første skift.

I og med at kassene skal være «selvbærende», har vi valgt å binde de to skiftene sammen med  hjelp av noe armering. Rett og fint blir det om du murer etter murersnor. Nå fikk det tørke og heldigvis var det fint vær i Trøndelag disse dagene. Imens var det bare å bære sekker med puss slik at det lå klart, forteller Langørgen.

Vibeke Langørgen

Blogger

Alle produktene er fra Leca. 

Salgsingeniør Weber Gulv

Spesialist teamet Weber Gulv inngår i GLAVA sin salgsorganisasjon, og har synergier på flere områder som påvirkning av beskrivende ledd, teknisk støtte og initiativ på miljø og bærekraft. Vi utvider vår satsning innen gulvavretting og søker en Salgsingeniør som skal bearbeide prosjektmarkedet i Rogaland og Agder. Som Salgsingeniør blir du en del av et målrettet team som er spisset mot prosjektmarkedet for bygg i Norge.

Yttervegg/fasade

– Sommerro House og Villa Inkognito fikk et skikkelig løft

De to antikvariske murbygningene vegg i vegg i hovedstaden har fått den perfekte alderdom etter en storstilt rehabilitering både utvendig og innvendig.

Bygg lysthuset ditt selv

Lysthuset er tilbake i norske hager! Bygg deg et lysthus som ikke må sikres i vindhardt vær, men står grunnstøtt mens du kan slappe av i en behagelig sofa, med levende lys og godt selskap.