close-pop-up.svg

Effektiv byggeprosess med dedikert prosjektteam

Et eget prosjektteam sørger for en enda smidigere og mer effektiv byggeprosess for kundene, på tvers av tre merkevarer: Glava Isolasjon, Weber og Gyproc. Torvbråten skole er et skoleeksempel på godt resultat. Her er prosjektteamet presentert ved Veronica Vestavik (f.v.) Jan Petter Svendsen, Anders Bjerkaas Svensson (salgsingeniør gulv) og André Bråthen. Halvor Berg og Atle Thu er ikke med på bildet, men jobber også i prosjektteamet.
GLAVAs prosjektteam sørger for smidige og effektive byggeprosesser som får makset fordelene med å være en stor merkevarefamilie.

Flere hoder tenker bedre enn ett – og med færre kontakter blir byggeprosjektet smidigere og mer effektivt.

Et eget prosjektteam sørger for en enda smidigere og mer effektiv byggeprosess for kundene til merkevarene Glava Isolasjon, Weber og Gyproc.

Gjør GLAVA-familien enda bedre

– Vi ønsker å ha en stor, samlet kompetanse i ett team. Vi skal ha færrest mulig kontaktpunkter for utførende parter og beskrivende ledd, forteller André Bråthen, leder av prosjektteamet. Han fortsetter: – Dette vil være tidsbesparende for både utbygger og beskrivende ledd, som arkitekter. Samtidig skal vi ha god kunnskap om alle produktområder og kategorier samlet innenfor dette teamet. 

sammen-torvbråten-skole_Andre Braathen.jpeg
André Bråten leder prosjektteamet i GLAVA® og har stor tro på mer effektivitet. – En person skal kunne erstatte opptil fire-fem leverandørmøter.

Temaet er tverrfaglig, og målsettingen er å effektivisere alle GLAVAs prosjekter. Hovedfokus vil være de store, komplekse prosjektene som vanligvis ville involvert mange ledd og kontaktpersoner både under planlegging og gjennomføring. Her er alle de involverte best tjent med at prosessene blir gjort effektive, at det er færre ledd å forholde seg til og at ting går smidig.

– Det fungerer slik at vi vil invitere arkitekt og utbygger til et møte i en veldig tidlig fase. Der kan vi kartlegge hva de har tenkt på av løsninger, og der kan vi komme med våre forslag. Et godt eksempel kan være et sykehus, som er beskrevet med mange forskjellige veggtyper innvendig. Der kan vi foreslå løsninger, slik at man kan redusere veggtyper, noe som igjen effektiviserer byggeplassene og reduserer risikoen for å bygge feil. Og samtidig kan vi tilby forskjellige lydgulv i etasjeskiller, fordi vi har folk som kan mye om lyd og akustikk.

Færre møter, mer effektivitet

André Bråthen sier at én person i GLAVA® skal kunne erstatte opptil fire-fem leverandørmøter. For en arkitekt med en hektisk hverdag er det en klar fordel å kunne sitte i ett møte og kartlegge mange varierte områder. På samme måte kan prosjektteamet møte en stor entreprenør og fortelle om løsninger som dekker disse områdene. 

Vi er blitt ekstremt sterke, og kan levere på nesten alt fra grunn til ferdig tak.

André Bråthen

Leder av Prosjektteam i GLAVA®

– Vi er blitt ekstremt sterke, og kan levere på nesten alt fra grunnen til ferdig tak. En leder på et prosjekt har én kontaktperson hos oss på de fleste områder. Og dersom ting blir mer komplisert enn noen i teamet kan svare på, kan vi koble på forskjellige spesialister som for eksempel en som bare driver med Gyproc-gips, eller en som kan akustiske himlinger. Vi har interne møter der vi går gjennom hva spesialområder eller regionsteamene kan bidra med i enkeltprosjekter, forklarer André Bråthen i GLAVA®.

sammen-torvbraten-skole-Interiør_DSC_8871.jpeg
Ved Torvbråten skole fikk en full utnyttelse av GLAVAs prosjektteam. Premien ble en smidig byggeprosess, toppet med Svanemerket og tittelen Årets skolebygg.

Årets skolebygg er et skoleeksempel

Et godt eksempel på det gode partnerskapet er Torvbråten skole i Asker, nylig kåret til årets skolebygg. Her har GLAVA® bidratt med både felles leveranse og ekspertise fra både Gyproc, Weber og Glava Isolasjon. Skolen, der blant annet massivtre brukes i stort omfang, har allerede blitt profilert i et dokumentar i BBC.

Mange aktører har vært i sving, både under planlegging og gjennomføring og GLAVAs André Bråthen og hans kolleger har koordinert mye av arbeidet med den nye skolen.

Les mer om Glavas bidrag til årets skolebygg - Torvbråten skole i Asker

En helhetlig opplevelse

Christopher O. Norman Hegg, prosjektleder i Bærum Byggmontering, har blant annet jobbet med himlinger og tømmer på skolen. Han er storfornøyd med prosessen. Byggfirmaet har stort sett brukt mineralull-himlinger fra Glava Isolasjon, men i dette prosjektet fikk de også med seg Proff 34-mineralull til alle innervegger i samme leveranse.

Det er et stort konkurransefortrinn at vi kan få en helhetlig vurdering og levering

Christopher Oswald Hegg

prosjektleder i Bærum Byggmontering

– Det er et stort konkurransefortrinn at vi kan få en helhetlig vurdering og levering av mineralull-plater og gipsplater samtidig. Vi har en kontaktperson som kan dette til fingerspissene. Vi kan ringe han med spørsmål om hva slags type plater vi skal bruke på skolens musikkrom, og vi får svar på det med en gang og bistand til andre ting, sier Hegg. 

sammen-torvbråten-skole-Oswald-hegg.jpeg
Christopher O. Norman Hegg, prosjektleder i Bærum Byggmontering er glad for helhetsvurderingen når han kontakter GLAVAⓇ.

Færre ledd er mer effektivt

– For oss som entreprenør har prosessen med sammenslåing av merkevarene vært veldig enkel, spesielt når det gjelder Weber. Vi har alltid hatt et langt samarbeid med dem, og er det noen spørsmål, har de som regel fasiten, sier Leonardo Figueroa i ATG, som har jobbet med gulvlegging og maling på skolen. 

I vår kommunikasjon med Weber og Glava Isolasjon har vi fått bort mange ledd. Det er effektivt å slippe å gå gjennom fem eller seks personer

Leonardo Figueroa

ATG

– Vi er en sertifisert gulventreprenør, og vi får all informasjonen vi trenger fra kontaktpersonene. Vi hadde for eksempel en del spesifikke krav for lyd, og hadde tett dialog med teamet på hvordan vi skulle løse det.

– Vi må alltid finne riktige løsninger for riktige typer bygg. Her har vi utført både maling, avretting og gulvbelegg, og i vår kommunikasjon med Weber og Glava Isolasjon har vi fått bort mange ledd. Det er effektivt å slippe å gå gjennom fem eller seks personer, sier Figueroa.

sammen-torvbraten-skole-Eksteriør_DSC_8870.jpeg
Torvbråten skole er både Svanemerket og kåret til Årets skolebygg 2021.

Han er tydelig stolt over prosjektet:

– Totalt sett har hele prosjektet gått veldig på skinner for vår del, takket være den gode kommunikasjonen. Og så er det ekstra hyggelig å ha vært med på et bygg som vinner en pris, det skjer ikke hver dag, smiler Leonardo Figueroa i ATG.

Gyproc-fabrikk

CO2-fri produksjon av gipsplater er endelig i gang

Verdens første: Gyproc-fabrikken i Fredrikstad er gjenåpnet, etter fire måneders ombygging. Nå produseres det gipsplater 100 prosent karbonfritt i plankebyen.

Boligbygg

Sparte tid på smidig boligbygging i Lakselv

Det krever en effektiv byggeprosess for å ferdigstille åtte tomannsboliger på rekordtid, lengst nord i landet. GLAVA® har levert produkter til mur, gulv, stål og isolasjon.

Innervegg

Tverrfaglig prosjektering på Jordal Amfi har gitt resultater

På Nye Jordal Amfi ble Gyproc og Glava Isolasjon invitert inn tidlig i prosjekteringsfasen – oppfordrer andre til å gjøre det samme.