close-pop-up.svg

Enkel isolering med blåseisolasjon

Blåseisolering er en isoleringsteknikk som egner seg like godt til etterisolering som til nybygg. Blåseull fra Glava® er av høy kvalitet, og gjør jobben rask og enkel.

Isolering med blåseisolasjon kan være et godt alternativ når du skal etterisolere gulv, vegger og tak i eldre hus, og i enkelte takkonstruksjoner i større nybygg.

Glava Blåseull er laget av granulert (oppskåret) glassull, og har den samme gode kvaliteten som råvaren i våre isolasjonsprodukter på rull og plate. 

Her finner du Glava Innblåsere

Moderne teknikk og flinke fagfolk sikrer et effektivt og godt resultat. Derfor samarbeider vi med profesjonelle innblåsere over hele landet, som bearbeider og installerer blåseullen. Innblåserne har eget utstyr, og har god erfaring med å finne alle hulrommene i konstruksjonen.

Rask, effektiv og rimelig

Isolering med blåseisolasjon kan spare deg for kostnader i byggeprosjektet, da det tar kortere tid enn isolering med isolasjonsprodukter på rull og plate, og håndverkeren kan prioritere sin tid til å gjøre nødvendig snekkerarbeid samtidig.

✅ Fakta om blåseisolering

  • Konstruksjonen blir undersøkt slik at alle hulrom som skal fylles blir lokalisert
  • Det bores ca. 35 mm store hull i ytterpanelet for innføring av blåseullen
  • Alle hulrom fylles raskt og effektivt med Glava Blåseull
  • Borehullene i ytterpanelet tettes med trespuns, som sparkles og males over.
  • Jobben tar normalt 1-2 dager.
  • Blåseisolasjon gir lite avkapp og avfall

Les også: Effektivt med blåseisolasjon ved Bruket Brygge i Fredrikstad

Enkel isolering med glava blåseisolasjon
Å etterisolere med Glava Blåseisolering kan være et godt alternativ ved etterisolering i eldre hus og i enkelte takkonstruksjoner i større nybygg.

Etterisolering med blåseisolasjon

De fleste eldre hus som er bygget før mineralull for alvor ble tatt i bruk, er hulrommene i ytterveggen ofte uten isolasjon. Det samme gjelder ofte for gulv og tak. Luften i hulrommene sirkulerer dermed fritt (konveksjon), og varmetapet fra konstruksjonen blir stort. Mange opplever da gjerne trekkfulle boliger og kalde gulv.

I slike bygg er det gjerne en god investering å etterisolere. Erfaring tilsier at kostnadene ved å etterisolere spares inn i løpet av tre til fem fyringssesonger.

Det mest optimale isolasjonsresultatet får du ved å fjerne eventuell stubbloftleire. Vær oppmerksom på at dette kan være tidkrevende arbeid, og må vurderes i hvert enkelt prosjekt.

Les også: Derfor bør du tenke energioppgradering

Innblåsing av blåseull med profesjonelle innblåsere.
Glava samarbeider med profesjonelle innblåsere over hele landet.

Blåseisolering av kaldt loft

Bruk av blåseisolering kan være en god løsning dersom du skal isolere et tak med kaldt loft. Utblåst glassull gir god tilslutning rundt takstolenes gurter og staver. Ute ved raftet skal laftepappen trekkes lenger opp enn ved bruk av plater eller matter. Her anbefaler vi at raftepappen avsluttes minimum 20 cm i overkant av ferdig utblåst isolasjon.

For å sikre at loftet kan inspiseres uten at det blir tråkk i isolasjonen, bør den alltid beskyttes med en oppforet gangbane i midtfeltet.

Disse blåseull-produktene tilbyr Glava

Vurderer du å isolere et prosjekt med blåseull? Les mer om løsningen vår og finn kontaktinformasjon her.

Yttervegg/fasade

Isoler yttervegg med veggplate 31

Er den tekniske standarden gått ut på dato? Nå er det enklere å rehabilitere ytterveggene for å øke boligstandarden med Veggplate 31 fra Glava®. Fiks på fasaden og hold varmen inne.

Byggisolasjon

Hvilken isolasjon skal jeg velge og hva er forskjellen?

Hvilket isolasjonsprodukt du skal gå for avhenger av hvilke egenskaper du er ute etter. Med denne produktguiden fra Glava® blir det litt enklere å velge.