close-pop-up.svg

Frokostmøte: På tide med et krafttak for energieffektivisering?

Fra venstre: Statssekretær Sigrun Gjerløw Aasland (Ap), Sofie Marhaug (Rødt, Energi- og miljøkomiteen), Ove Trellevik (Høyre, Energi- og miljøkomiteen)
NHO Byggenæringen, Fellesforbundet og Glava AS har gleden av å invitere til frokostmøte om energieffektivisering. Byggenæringen står ovenfor et drastisk produksjonsfall og risikerer å miste 50- 60 000 årsverk. Samtidig har Norge et akutt behov for mer ren energi og ny kraftforsyning. Kan den ene krisen brukes til å løse den andre?

 

Norge har et stort behov for mer energi. Vi kan dekke en stor del av dette behovet med energieffektivisering med kjent teknologi. Vi vet hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre det. En samlet bransje og fagmiljø er enige om at det haster å gjøre mer. Dette er et prioritert tiltak i innspill til statsbudsjett og revidert budsjett, likevel valgte regjeringen å ikke utløse noen tiltak nå. Hva skal til for at vi kommer i gang med å spare mer strøm?

Sigrun Aasland (Ap) vil innlede om regjeringens arbeid med energieffektivisering, og det blir debatt med innlegg fra bedrifter og medlemmer fra Stortingets Energi- og miljøkomite, Sofie Marhaug (Rødt) og Ove Trellevik (Høyre).
 
Dato: 12. juni 2024
Klokkeslett: 08:00-09:45
Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo
 
Sigrun Aasland (AP) er ny statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Hun kommer fra stillingen som direktør i miljøstiftelsen Zero. Hun har blant annet fått ansvar for å følge opp regjeringens arbeid med Enovas nye mandat.
 
«Skal vi nå klimamålet om 55 prosent utslippskutt må vi rulle ut energieffektivisering i stor skala», skrev Nina Solli i NHO Byggenæringen og Andreas Fritzsønn i Glava nylig i en kronikk på Bygg.no.
 
De omtaler en nasjonal satsning på energieffektivisering som et kinder-egg som både kan gi husholdningene lavere strømregning, frigjøre mer energi til viktig næringsutvikling regionalt og samtidig skape aktivitet i byggenæringen som står i en tøff situasjon.
 
Er løsningen et krafttak for energieffektivisering eller ligger løsningen et annet sted?

Program:
Kl 08:00: Dørene åpner, og det serveres en lett frokost
Kl 08:30: Velkommen ved administrerende direktør i Glava, Andreas Fritzsønn
Kl 08:35: Innledning ved statssekretær Sigrun Aasland (AP)
Kl 08:50: Kommentarer fra Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggenæringen, og Christian Justnes. forbundssekretær i ledelsen i Fellesforbundet
Kl 08:55: Korte innlegg fra bedriftene Steddy, Flexit AS og Magnor-vinduet.
Kl 09:10: Panelsamtale med statssekretær Aasland og representanter fra Energi- og miljøkomiteen på Stortinget
Kl 0945: Avsluttes presis

Påmelding her

– Trenger tiltak som motiverer boligeiere til å ta energieffektive valg

Onsdag 12. juni arrangerte Glava, Fellesforbundet og NHO Byggenæringen frokostmøte om energieffektivisering. Budskapet var klart: Næringen vil ha mer trøkk.

Glava setter nye standarder med SoundCircularity

Oslo Atrium er midt i en omfattende ombygging. Nå er også bygget i Bjørvika med på et nytt pilotprosjekt. Glava og Moelven Modus samarbeider om å iverksette en ny innovativ gjenvinningstjenste: SoundCircularity.

Kult å være først i Norge med Glava Driv

– Jeg ville bygge et fremtidsrettet og energieffektivt hus, derfor valgte jeg massivtre og Glava Driv. Isolasjonssystemet var veldig kjapt å montere og lett å håndtere, sier byggmester Øystein Brastad Larsen.