AKTUELT

Xander Bergsholm og Julie Sveen kom som lærlinger, og trives fortsatt med å ha arbeidsplassen sin ved GLAVA-fabrikken i Askim.

GLAVA® – et sted du kan utvikle deg

Ti år etter at Xander Bergsholm kom til GLAVA® som lærling er han hovedtillitsvalgt, møter i konsernstyret og i gang med Teknisk fagskole. Nå trenger GLAVA® flere lærlinger.

Vil du bli vår neste lærling? Her kan du søke!

Xander Bergsholm (30) og Julie Sveen (27) begynte begge ved GLAVA-fabrikken i Askim som lærlinger blant prosessoperatørene. Mens Sveen er tilbake igjen etter noen år ”ute” i andre jobber, er Bergsholm blitt værende i 10 år.

GLAVA® er en høyteknologisk bedrift der det er veldig mye å lære for de som er interessert.
Xander Bergsholm

– GLAVA® er en høyteknologisk bedrift der det er veldig mye å lære for de som er interessert. Utviklingen går raskt, og som prosessoperatør får du en veldig viktig rolle når mye automatiseres. Samtidig er det en trygg jobb med gode vilkår, sier Bergsholm.

Les også: – Vi trenger lærlinger

Julie Sveen jobber på ett av fem skift i den døgnkontinuerlige produksjonen. Hun trekker også frem GLAVAs vilje til å investere både i utstyr og sine ansatte.

Automatiske prosesser krever skarpe hoder ved overvåkingssentralen.

Automatiske prosesser krever skarpe hoder ved overvåkingssentralen.

GLAVA® er veldig flinke til å investere i folks utdanning.
Julie Sveen

– GLAVA® er veldig flinke til å investere i folks utdanning. Mange er kommet hit uten utdanning, fått fagbrev og blitt værende. Det er også et sted det er veldig hyggelig å komme på jobb, med et bra arbeidsmiljø, sier hun.

– Viktig kanal for rekruttering
Fra høsten søker GLAVA® to nye lærlinger innen produksjonsteknikk til fabrikken i Askim, og én industrimekaniker til anlegget i Stjørdal. Søknadsfristen for alle tre plassene er 7. april.

Vi vil ha oppegående og engasjerte kandidater, med dokumentert lavt fravær.
Åse Brødholt, HR-direktør

– Vi vil ha oppegående og engasjerte kandidater, med dokumentert lavt fravær. Lærlinger som har vært her og vist hva de kan, er en veldig viktig kanal for oss når vi skal rekruttere andre stillinger, sier HR-direktør Åse Brødholt.

Som tidligere lærlinger er både Bergsholm og Sveen engasjert i GLAVAs oppfølging av nye lærlinger. De er mye ute på skoler og snakker om hvordan en lærlingetilværelse i GLAVA® er. De har også jobbet tett med skiftlederne for en mest mulig lik opplæring av alle som kommer inn.

5 skift holder den døgnkontinuerlige produksjonen i gang.

5 skift holder den døgnkontinuerlige produksjonen i gang.

Skifttillegg
Inne i produksjonshallen viser de nå rutinerte eks-lærlingene frem de to linjene. Sveen og Bergsholm forteller om hvordan arbeidet er organisert, og viktigheten av at alle på skiftet har en helhetlig forståelse for hele produksjonen.

- Jeg er etter hvert opplært til å jobbe i hele produksjonen. Fra smelting av glass til pakking og ut fra lager. Jeg kjenner hele bedriften, sier Bergsholm, som nå har begynt på Teknisk fagskole på deltid.

Initiativet tok han selv, og har fått støtte i form av noen timer fri hver måned for å jobbe med skolen.

– GLAVA er flinke til å legge til rette for og støtte de som vil ta utdanning. Vi vil anbefale flere å komme til oss, sier Bergsholm og Sveen, som har enda et ess i ermet til lærlinger som lurer på hvor de bør søke seg:

– Jobber du skift, kommer skifttillegget på toppen. Det kan utgjøre mye for en ung lærling!