AKTUELT

GLAVA® fyller 80 år!

Dette året er et spesielt spennende år for oss, 80 år etter at GLAVA-eventyret startet i Askim, og 50 år siden starten i Stjørdal. Industriventyret fortsetter med stor oppmerksomhet på videreutvikling.

I jubileumsåret 2015 har vi gjort en enorm satsing på oppgradering av fabrikken i Stjørdal, en investering i bedre produksjon av glassprodukter og satsing på moderne industri. 

Se filmen fra åpningen

Historien om GLAVA® begynte i 1935. Den norske industrieier Jens Bull, Oslo, fikk tilbud om å starte lisensproduksjon i Norge av isolasjonsprodukter av glassfiber. Produktet var oppfunnet i Tyskland og fikk straks sin utbredelse i sentral-Europa og i Norden. Produktet ble kalt Glassvatt, eller Hager-vatt etter de tyske oppfinnerne.

De ni første månedene var det Kraftpapp-Emballagefabrikk AS som drev forsøksvirksomheten i Askim. Men 10. oktober 1935 ble det besluttet å stifte et nytt selskap: "Den Norske Fabrikk for Glassvatt Isolasjon AS".

Les GLAVAs historie her 

Vi har god tradisjon for innovasjon og utvikling i GLAVA®, som har gjort sitt til vår posisjon i markedet gjennom mange år. Nye produktlanseringen kommer også tett denne høsten. Vi har jobbet godt sammen for å utvikle nyeheter som vil bli viktige for byggebransjen - også de neste årene. På Bygg Reis Deg fra 14. oktober viser vi fram flere av nyhetene. På Bygg Reis Deg har vi også skapt historie, der vi har vært tilstede siden oppstarten på Akershus Festing i 1954.


I 1956 fikk GLAVA-ingeniør Sivert Klevan stor oppmerksomhet for sin eventyrlyst og oppdagelsestrang da han fraktet en tre tonns isblokk fra Svartisen til Ekvator. Glassvatt ble løsningen for den vellykkede ekspedisjonen. 

Les også: Nå vil gründere i Nordland gjenta ekspedisjonen