close-pop-up.svg

Glava® lette byggesystemer

Glassull er verdens ledende isolasjonsmateriale. Glava glassull er laget for å isolere best, med markedets beste isolasjonsevne.

Vi i Glava har som mål å utvikle byggisolasjon med best mulig isolasjonsevne. Isolasjon handler om energi, miljø og komfort. Ved å isolere med bedre isolasjonsevne oppnår vi bedre inneklima og lavere energiforbruk i norske bygg og boliger. Glassull produseres til ulike bruksområder og formål i flere forskjellige energiklasser og formater. 

Glava AS har investert Europas mest moderne produksjonslinje i Stjørdal. Dette er en av flere investeringer de siste årene for å utvikle miljøvennlige produkter som isolerer best. Glassullproduktene lages med inntil 80 prosent returglass.

Tre ulike energiklasser for ulike bruksformål:

Tallene står for isolasjonsklasse, eller lambda-verdi. Jo lavere tallet er, desto bedre isolerer produktet.

extrem_proff_økonomi.jpg
 

Extrem 32 er i dag det beste produktet vi har. Den har 6 prosent bedre isolasjonsevne enn Glava Proff 34. Bruker du Extrem 32 får du et betydelig bedre isolert bygg, spesielt tilpasset slanke konstruksjoner.

Proff 34 er vårt nye standardprodukt og er den meste brukte isolasjonen i klimakonstruksjoner.
Les mer om fakta du bør vite om Proff 34.

Økonomi 38 er et velegnet produkt til innvendige skillevegger og etasjeskillere mellom oppvarmede etasjer, siden det ikke er krav til termisk isolasjon.

Etterisolering

Etterisolerte drømmehuset fra 1870

Da familien Knudsen-Weum kjøpte et uisolert hus fra 1870, var beliggenheten det viktigste. Det kalde huset trengte full etterisolering før familien kunne nyte livet på innsiden.

Mann står utendørs foran huset og smiler til kamera
Byggisolasjon

Bygde røff funkis i massivtre på tre dager

Interessen for å bygge røff funkis i massivtre i vakker natur på Kvaløya ble starten på pilotprosjektet «Verdens nordligste plusshus i massivtre».

Teknisk isolering

Inntak og avkast isolering

Kald ventilasjonsluft forekommer spesielt i kanaler for innsug av kald uteluft, avkast etter gjenvinner.