close-pop-up.svg

Glava® Robust: Tøffe tak med lav vekt

Nye Glava ROBUST gir betydelig lavere romvekt og bedre trykkstyrke.
Glava® Robust lamell er en løsning som forbedrer taktekkernes hverdag. Med innovativ teknologi halveres vekten, gir bedre trykkstyrke og enklere håndtering.

Taket er bygningens femte fasade – men dessverre også ofte den glemte fasade. Siden et tett bygg er en av de viktigste milepælene i en fremdriftsplan er det viktig å prioritere et godt tak.

Vekten på dagens tradisjonelle underlagsplater gjør at de må bygges i flere lag for å nå samme U-verdi. Det blir fort mange typer produkter, store volumer og materialer, som skal håndteres av taktekkeren.

For å bøte på dette, og gjøre taktekkernes hverdag enklere, har Glava lansert en helt ny takløsning. Systemet Robust lamell benytter en ny produksjonsteknologi, og består av stående glassullfiber som gir glassullen helt nye egenskaper. Sammenliknet med dagens tradisjonelle underlagsplater gir Glava Robust betydelig lavere romvekt og bedre trykkstyrke.

Glava-Robust-1.jpg
Glava® Robust et lett og trykksterkt taklamell, inntil 20 prosent lettere enn steinull-isolasjon.

Særlig godt for flate tak

Glava® Robust lamell har en romvekt på 49 kg/m3. Det er halvparten av vekten til dagens tradisjonelle underlagsplater.

ROBUST-systemet er et vesentlig lettere materiale å jobbe med, du får færre lag å montere og en opplevelse av høyere trykkstyrke – som betyr at lamellene tåler mer. Det er en skikkelig 3-i-1-effekt.

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef for tak i Glava

Siden vekten er så lav, passer løsningen særlig godt for flate tak. I tillegg har disse lamellene svært god trykkstyrke, som gjør at du kan jobbe på taket uten å tråkke ned isolasjonen. Du får rett og slett et lett tak som tåler at det skjer ting.

– Ofte har man bygd forsterkede gangveier der det skal være fottrafikk. Vi anbefaler fortsatt montering av gangbaner til spesielt tekniske installasjoner, der det er mye ferdsel på taket, sier Christoffersen.

Lett å frakte, legge og tilpasse

Som taktekker er isolasjon en stor del av hverdagen. Det er mange tunge løft som tærer på kroppen, men tilbakemeldingene så langt er at Glava® Robust gir en enklere hverdag.

Når lamellproduktet skal tilpasses i lengderetningen, er det enklest å skjære langs fibrene, i fiberretningen. Det gir mindre motstand for kniven og gjør det mye enklere å tilpasse mot gjennomføringer og gesimser.

– Palleføttene på Robust er plassert sentrert under pallen, som gjør at stroppene er enklere å plassere. Dette gjør at man ved heising får en tryggere håndtering når produktet skal heises på tak. En annen positiv effekt er at jekketralle kan benyttes for å flytte produktene rundt på byggeplassen, forteller Christoffersen.

Glava-Robust-4.jpg
Labankføtter gjør heising og oppbevaring på byggeplass sikrere og enklere.

Leveres til flere prosjekter

Glava tilbyr et bredt sortiment av Robust, med tykkelse fra 140 til 410 mm. Hvilken tykkelse som passer for ditt tak avhenger av hvilken U-verdi som skal oppnås. Med strengere forskriftskrav de seneste årene har isolasjonstykkelsen økt, og minstekravet ligger nå på 0,18 W/m2K.

Glava-Robust-5.jpg
Med lav vekt forenkles også transport av Glava® Robust.

 

Energi

Lønnsomme tiltak for energisparing i næringsbygg

Gjennom lønnsomme energisparetiltak med lang levetid, kan norske næringsbygg kutte mer enn 10 prosent av hele Norges kraftforbruk.

Spar energi på taket

Varmen stiger opp. I mange eldre næringsbygg, industrilokaler og leilighetsbygg forsvinner energien gjennom taket. Det kan koste dyrt. Her forklarer vi hvilke energitiltak du bør gjøre på taket.

Tak

Fabrikken sparer 200.000 kWh årlig på taket

En skal ikke kimse av kronene et energitiltak som etterisolering av tak kan spare på sikt. Enova-støtte kombinert med skyhøye strømpriser gjorde investeringen enda bedre.