close-pop-up.svg

Glavagruppen stiller seg bak Grønnvaskingsplakaten

Peik Næsje, direktør for bærekraft, HMS og kvalitet.
Altfor mange bedrifter pynter på sitt eget bærekrafts-image. Det vil ikke Glavagruppen være en del av, og signerer derfor Grønnvaskingsplakaten.

Bærekraft og bevisstgjøring av samfunnsansvar har høy prioritet i mange virksomheter. I Glavagruppen jobber vi for å bidra med ansvarlig innovasjon og produktutvikling, og ta et synlig ansvar i byggebransjen. 

Som en del av vårt samfunnsansvar stiller vi oss bak innholdet og signerer Grønnvaskingsplakaten.

Hva er grønnvasking?

Enkelt forklart er grønnvasking en form for misledende markedsføring, der en virksomhets innvirkning på klima, natur, dyr og mennesker fremstilles som bedre enn det faktisk er. Grønnvaskingsplakaten fungerer som en rettesnor for virksomheter som vil unngå dette. 

I Glavagruppen er vi, med vår ledende posisjon, bevisst vårt samfunnsansvar. Signeringen av Grønnvaskingsplakaten er med på å løfte dette enda et hakk. 

Både privatpersoner og næringsliv skal være trygg på at Glavagruppen har en helhetlig tilnærming til arbeidet for miljø, inkludering og mangfold. Både utad og i innad kjernedriften vår. 

Glavagruppen har signert Grønnvaskingsplakaten fordi vi mener alvor med vårt engasjement for bærekraftig drift.

Peik Næsje

Direktør for bærekraft, HMS og kvalitet.

– Glavagruppen har signert Grønnvaskingsplakaten fordi vi mener alvor med vårt engasjement for bærekraftig drift. Vi skal være den beste partneren for alle som vil bygge bærekraftig. Vi jobber med konkrete tiltak som gir forbedringer, både ved fabrikkene våre og i logistikkløsningene. Dette er et engasjement som er bredt forankret i hele organisasjonen, sier Peik Næsje, direktør for bærekraft, HMS og kvalitet. 

Grønnvaskingsplakaten er utarbeidet av aktivister i samarbeid med Miljøstiftelsen ZeroWWF Verdens naturfondFramtiden i våre hender og Forbrukertilsynet.

Vi oppfordrer flere til å følge etter. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med miljø og bærekraft.

Kilde: Grønnvaskingsplakaten

Gyproc-fabrikk

CO2-fri produksjon av gipsplater er endelig i gang

Verdens første: Gyproc-fabrikken i Fredrikstad er gjenåpnet, etter fire måneders ombygging. Nå produseres det gipsplater 100 prosent karbonfritt i plankebyen.

Grønn innovasjon er nøkkelen til mer bærekraftige bygg

For oss i Glavagruppen betyr grønn innovasjon at vi prøver å gjøre alt det vi driver med litt grønnere, i alle ledd; fra innovasjon og utvikling av nye produkter til gjenbruk og resirkulering. Det er summen av alt.

Yttervegg/fasade

– Sommerro House og Villa Inkognito fikk et skikkelig løft

De to antikvariske murbygningene vegg i vegg i hovedstaden har fått den perfekte alderdom etter en storstilt rehabilitering både utvendig og innvendig.