close-pop-up.svg

GLAVA® stiller seg bak Grønnvaskingsplakaten

Peik Næsje, direktør for bærekraft, HMS og kvalitet.
Altfor mange bedrifter pynter på sitt eget bærekrafts-image. Det vil ikke GLAVA® være en del av, og signerer derfor Grønnvaskingsplakaten.

Bærekraft og bevisstgjøring av samfunnsansvar har høy prioritet i mange virksomheter. I GLAVA® jobber vi for å bidra med ansvarlig innovasjon og produktutvikling, og ta et synlig ansvar i byggebransjen. Som en del av samfunnsansvaret stiller GLAVA® seg bak innholdet, og signerer Grønnvaskingsplakaten. Ærlig kommunikasjon er en viktig del av det. 

Enkelt forklart er grønnvasking en form for misledende markedsføring, der en virksomhets innvirkning på klima, natur, dyr og mennesker fremstilles som bedre enn det faktisk er. Grønnvaskingsplakaten fungerer som en rettesnor for virksomheter som vil unngå dette. 

I GLAVA® er vi, med vår ledende posisjon, bevisst på vårt samfunnsansvar. Signeringen av Grønnvaskingsplakaten er med på å løfte dette enda et hakk.  

Både privatpersoner og næringsliv skal være trygg på at GLAVA® har en helhetlig tilnærming til arbeidet for miljø, inkludering og mangfold. Både utad og i innad kjernedriften vår. 

GLAVA® har signert Grønnvaskingsplakaten fordi vi mener alvor med vårt engasjement på bærekraft

Peik Næsje

Direktør for bærekraft, HMS og kvalitet.

– GLAVA® har signert Grønnvaskingsplakaten fordi vi mener alvor med vårt engasjement på bærekraft. Vi skal være den beste partneren for alle som bygger bærekraftige bygg. I GLAVA arbeider vi med konkrete tiltak som gir forbedringer, både ved fabrikkene våre og i logistikkløsningene. Dette er et engasjement som er bredt forankret i hele organisasjonen, sier Peik Næsje, direktør for bærekraft, HMS og kvalitet. 

Grønnvaskingsplakaten er utarbeidet av aktivister i samarbeid med Miljøstiftelsen ZeroWWF Verdens naturfondFramtiden i våre hender og Forbrukertilsynet.

GLAVA® oppfordrer flere til å følge etter. 

Kilde: Grønnvaskingsplakaten

Miljø og bærekraft

Sjekkliste for bærekraftig bygging

For å oppnå et bærekraftig bygg er det viktig å velge bærekraftige materialer og løsninger. Her er sjekklisten som hjelper deg til et bærekraftig bygg!

Grønn innovasjon er nøkkelen til mer bærekraftige bygg

For oss i Glavagruppen betyr grønn innovasjon at vi prøver å gjøre alt det vi driver med litt grønnere, i alle ledd; fra innovasjon og utvikling av nye produkter til gjenbruk og resirkulering. Det er summen av alt.

Rehabilitering av betong og fasade

De fleste bygg kan rehabiliteres. Det er som regel bedre både for lommebok og miljøet å ta vare på det vi har, fremfor å rive og bygge nytt.

I Weber har vi kompetansen, løsningene og spesialproduktene for selv de mest krevende prosjektene. Vi ønsker å være en partner for alle som vil rehabilitere betong og fasade med lavest mulig klimaavtrykk.

Kontakt oss for rådgivning