close-pop-up.svg

GLAVATECH er GLAVAs nye utviklingsavdeling

Etter å ha fått støtte fra både Innovasjon Norge og Enova for å utvikle det nye fasadeelementet, varsler daglig leder Ole-Jacob Huuse i GLAVATECH enda større ambisjoner for fremtiden.

– Akkurat nå handler det meste om å gjøre ferdig fire prosjekter vi har startet på: Elementsystemet, fasadesystemet, taksystemet og et nytt kompetansesenter. Men det er allerede nye prosjekter på vei inn, og målet er å bli den naturlige partneren for alle i konsernet som har ideer og utviklingsprosjekter, sier Huuse.  

Glavatech er navnet på GLAVAs nye utviklingsavdeling, som skal jobbe utelukkende med å utvikle nye produkter, tjenester og prosesser som forenkler og effektiviserer byggenæringen.

Forløpet er at GLAVA i 2017 bestemte seg for å flytte et konkret innovasjonsprosjekt ut til det daværende datterselskapet Bolig Enøk AS, som til da hadde vært et rent energirådgivningsselskap med blant annet energioppgraderingskurs for mer enn 4000 håndverkere på ”CV-en”.

Pilotbygg fra 70-tallet

Siden det nye fasadesystemet ble vist frem for første gang for bransjen i juni 2018, er det nemlig blitt skikkelig fart i prosjektet. Første pilotbygg, et bolighus fra tidlig 70-tallet, er allerede blitt besøkt av blant andre Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og vist frem på konferanser både hos Zero og Enova.

Fasadeelement_etterisolering_Kolleveien_Glavatech2018_3.jpg
Slik ble det ferdige resultatet av første pilothus

Andre pilotbygg er GLAVAs egen kontorfløy i Askim, som viser hvor effektivt man kan energioppgradere også større næringsbygg med etterisolering og ny fasade. Mens den første fasen ble støttet av Innovasjon Norge, har Glavatech nå fått 3,5 millioner kroner fra Enovas pott for ny miljøteknologi for å teste elementsystemet på 10 privatboliger.

– Enklere å drive innovasjon utenfor kjernevirksomheten

– Innovasjon kan være enklere å drive frem når du separerer det fra kjernevirksomheten. I stedet for å måtte jobbe for å finne tid blant alt annet du har å gjøre, kan du bruke all tid og ressurser på utfordringen du skal løse.

Erfaringen fra den prosessen vi har hatt med fasadeelementet, er så god at vi nå velger å rendyrke innovasjon og utvikling gjennom Glavatech.

Per Stræde

Marketing- og kommunikasjonsdirektør i GLAVA®

Bygg, bunnlinje og bærekraft

– Gjennom denne fasen vil vi få kartlagt hele prosessen med prosjektering, tidsbruk og salgs-og markedsmekanismer. Vi er veldig stolte og glade over å få Enova med på laget, sier Ole Jacob Huuse. 

Og selv om det nå er 10 hus som skal energioppgraderes med det nye systemet, stopper ikke ambisjonene der. Verken for elementene eller selskapet. 

Utviklingsselskap_Glavatech_innovasjon_2.jpg
Daglig leder i Glavatech, Ole-Jacob Huuse

Målet er å utvikle produkter, tjenester og prosesser som gir mer effektive byggeprosjekter, bedre økonomi både for selger og samfunn og mindre klimautslipp. Bygg, bunnlinje og bærekraft, sier Huuse.

– Rett og slett bli en "game changer" for hele byggenæringen!

Gyproc-fabrikk

CO2-fri produksjon av gipsplater er endelig i gang

Verdens første: Gyproc-fabrikken i Fredrikstad er gjenåpnet, etter fire måneders ombygging. Nå produseres det gipsplater 100 prosent karbonfritt i plankebyen.

Salgsingeniør Weber Gulv

Spesialist teamet Weber Gulv inngår i GLAVA sin salgsorganisasjon, og har synergier på flere områder som påvirkning av beskrivende ledd, teknisk støtte og initiativ på miljø og bærekraft. Vi utvider vår satsning innen gulvavretting og søker en Salgsingeniør som skal bearbeide prosjektmarkedet i Rogaland og Agder. Som Salgsingeniør blir du en del av et målrettet team som er spisset mot prosjektmarkedet for bygg i Norge.

Innovasjon

Tester nytt produkt for etterisolering og fasadefornyelse

Glava AS utvikler et nytt fasadeelement for etterisolering. – Et veldig spennende innovasjonsprosjekt!