close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Glavatech i front over hele Norge

Hus over hele Norge klargjøres nå for en full energioppgradering med det nye fasadeelementet som får navnet Glava Front. – Stor nytteverdi for boligeiere, byggebransjen og samfunnet, sier Enova.

Vi er i ferd med å ta steget over fra utprøving til kommersialisering. Med navnet på plass begynner vi nå på en rekke piloter over hele Norge, samtidig som vi skal gjøre oss erfaringer for hvordan vi skal introdusere systemet på markedet.

Ole-Jacob Huuse

Daglig leder i Glavatech

Ifølge Huuse representerer navnet både produktet og utviklingsprosjektet det springer ut av.

– Glava Front er for det første en veldig tydelig beskrivelse av hva dette produktet er: Et fasadeelement som blir den nye fronten på huset eller kontorbygget ditt. I tillegg er jo dette en helt ny måte å energioppgradere hus på, der man får et enklere og raskere system for både etterisolering og ny fasade. Målet for hele prosjektet var å gå foran – eller i front, sier Huuse.

glavatech-i-front-over-hele-norge63.jpg
På Glava Isolasjons eget kontorbygg i Askim har vi testet nye Front fasadeelement, dekorert med tydelig signalement – en gul lastebil.

Askim tar Atlanterhavsveien

Besøker du Glava Isolasjon i Askim, kan du nå ikke unngå å legge merke til de knallgule fasadeplatene på kontorfløyen til høyre for inngangen. 5,7x4,2 meter av platene er dessuten preget med et bilde av en Glava-lastebil på Atlanterhavsveien.

På privatboligen som sto ferdig før sommeren 2018, består fronten med det isolerte og luftede fasadeelementet både av plater og mer tradisjonell stående og liggende trekledning i form av profilfreste tre-plater.

Fasadeelement_etterisolering_Kolleveien_Glavatech2018_3.jpg
Slik ble resultatet

Nå venter en rekke nye piloter over hele Norge. Én av pilotene det jobbes mot, er i Longyearbyen på Svalbard.

– Det er en helt unik testarena. Der får vi prøvd hvordan fasadesystemet fungerer under ekstreme værforhold og i et lukket samfunn, som også har stor utfordring med energiforsyningen, sier Ole-Jacoob Huuse.

Han legger til at de fortsatt er interesserte i flere piloter, deriblant næringsbygg.

Enova: Vil redusere barriere hos boligeier

Også Enova har store forventninger til Glava Front, og har innvilget 3,5 millioner kroner i støtte fra potten for ny miljøteknologi.

– Etterisolering og oppgradering av eldre boliger er viktige tiltak for å få flere til å øke energiambisjonene ved boligrehabilitering, og for økt innovasjon i byggsektoren som bidrar til redusert energi-, effekt-, og klimabelastning. Industrialiserte løsninger kan bidra til at helhetlige oppgraderingsprosjekter blir konkurransedyktige, sier Anna Theodora Barnwell, Markedssjef Bygg og Bolig i Enova.

– Enova mener fasadeelementet Glava Front vil kunne bidra til å redusere boligeierens barrierer for å gjennomføre en slik oppgradering, og gi stor nytteverdi for både boligeier, byggebransjen og samfunnet.

Lokalt samarbeid gir større miljøgevinst

Kun et par kilometer skiller drivhusene som rives og fabrikken der drivhusglasset får leve videre som førsteklasses byggisolasjon for norske bygg.

Innovasjon

– Vi skal bli en "game changer" for bransjen

Etter å ha fått støtte fra både Innovasjon Norge og Enova for å utvikle det nye fasadeelementet, varsler daglig leder Ole-Jacob Huuse i Glavatech enda større ambisjoner for fremtiden.

Innovasjon

Tester etterisolering og fasade-fornyelse

GLAVA AS utvikler et nytt fasadeelement for etterisolering.
– Et veldig spennende innovasjons-prosjekt!