close-pop-up.svg

GLAVA® tenker nytt: Innovasjonssprint med femti gründere løser miljøutfordringer

I 2021 er vi i GLAVA® industripartner for Antler – et globalt selskap som investerer i start-ups.
Denne uka skal femti sultne gründere gjennomføre en sprint i regi av Antler for å komme opp med gode og bærekraftige forretningsideer på bransjeproblemer, som er gitt av GLAVA®. 

– Dette blir spennende, sier Tom H. Tegnander, direktør for innovasjon og vekst i GLAVA®. 

I 2021 er vi i GLAVA® industripartner for Antler – et globalt selskap som støtter og investerer i oppstartsselskaper i en tidlig fase. Gjennom en grundig søknadsprosess rekrutterer Antler rundt femti talentfulle gründere til hvert program – hvor gründerne danner team og finner sin nye selskapsidé. De beste start-upsene investerer Antler i. 

Vil lære fra start-ups

– Denne uka skal alle disse gründerne jobbe med å skape ideer basert på problemstillinger gitt av GLAVA®. Vi er med på dette fordi vi ønsker å utvikle måten vi tenker innovasjon på – vi tror vi har mye å lære fra start-ups. Vi ønsker å bidra til å løse utfordringer som er viktige for oss og for bransjen, og noen av problemene er litt for store til at vi som selskap kan løse det alene, sier Tegnander. 

Vi er med på dette fordi vi ønsker å utvikle måten vi tenker innovasjon på – vi tror vi har mye å lære fra start-ups.

Tom H. Tegnander

Direktør Innovasjon og Vekst i GLAVA®

Grundig brif

Startsskuddet for innovasjonssprinten går torsdag 11. februar, da er Tom Tegnander til stede for å brife teamene og følge prosessen. 
– Vi kommer til å gi dem en grundig brief slik at de er godt rustet til å finne ideer og løse problemstillinger. De skal jobbe intensivt i 24 timer, for så å presentere ideene for oss og Antler dagen etterpå. 

Teamene får tre ulike utfordringer fra GLAVA®:

  • Redusere avfall på byggeplass
  • Øke renovasjonsraten på gamle bygg som lekker energi
  • Finne en løsning for å gå fra kortsiktig kostnadsminimering til materialvalg som er best på lang sikt.
Tom Tegnander_innovasjon-GLAVA.jpg
- Et spennende prosjekt. Denne uka skal alle disse gründerne jobbe med å skape ideer basert på problemstillinger gitt av GLAVA®, forklarer direktør for innovasjon og vekst i GLAVA®, Tom H. Tegnander.

Mye teknologikompetanse

– Jeg har forventninger til at det blir skapt noen gode ideer som start-upsene kan jobbe videre med, eventuelt ting vi kan følge opp. Dette er en håndplukket gjeng som har riktig kompetanse for å løse komplekse problemer – ikke minst har de mye teknologikompetanse. Bærekraft og effektivitet er viktige knagger for ideprosessen, sier Tegnander. 
Glavas partnerskap med Antler er et samarbeid mellom Glava® og Saint-Gobain Nova - Saint-Gobain sitt interne venture-selskap som investerer i oppstartsselskaper. 
– Partnerskapet med Antler gjør også at vi forhåpentligvis kan finne investeringer som Saint-Gobain Nova eller Glava® kan gjøre, sier Tom H. Tegnander.

Bærekraftig fremtid

Antler sin visjon er å «fundamentally improve the world», og i Norge har de hovedfokus på tre områder: Energi, eiendom og mobilitet. Foruten oss i GLAVA®, samarbeider de med Hafslund ECO, Møller Mobility Group, OBOS, IF og Oneco.

Les mer om partnere i Antler

GLAVA-familien

GLAVA® er morselskapet for Glava Isolasjon, Weber og Gyproc. Vi bidrar til en mer effektiv og bærekraftig byggebransje.

Rehabilitering av Kjeungskjær fyr

Rehabilitering av betong og fasade med Weber på Kjeungskjær fyr, utført av Smørholm høsten 2022.

Helsebygg - løsninger og råd til jobben

Skal du bygge eller rehabilitere helsebygg, som sykehus, tannlegekontor eller omsorgsbolig? Glavagruppen har gode produkter til jobben. På denne siden finner du råd, inspirasjon og anbefalte løsninger.