close-pop-up.svg

7 grunner til at du bør etterisolere

Ikke bare kutter du strømregningen ved å etterisolere, du kan og få et lunere og mer komfortabelt hjem. Her får du gode grunner for å etterisolere.

Rekordhøye strømregninger er noe de fleste opplever om dagen, særlig hvis huset du bor i er dårlig isolert. Det koster nemlig flesk å holde varmen i et trekkfullt hus på et behagelig nivå.

Oppvarming står for opptil 70 prosent av energikostnadene i norske hjem, i følge Enova. Det finnes grep du kan gjøre gratis for å bli mer bevisst over eget strømforbruk, som å dusje kortere og senke temperaturen inne.

Senk strømregningen permanent

Ønsker du derimot å holde strømregningen lav også i fremtiden, bør du vurdere å etterisolere boligen din. Spesielt hvis du bor i en eldre bolig. For eksempel vil etterisolering og bytte av gamle vinduer og dører spare deg for flere tusen kroner i løpet av et år. 

Glava har flere produkter som kan hjelpe deg på vei. I tillegg er våre glassullprodukter laget på en mer miljøvennlig måte, med opptil 80 prosent resirkulert glass. På den måten får du både en mer energieffektiv bolig med lavere klimaavtrykk på kjøpet.

Under har vi samlet flere gode grunner til hvorfor du bør etterisolere.

Glava Isolasjon_etterisolering_veggplate-31.jpg
Etterisolering er et effektivt tiltak for å redusere energibehovet i boligen, holde bedre på varmen og øke bokomforten.

7 grunner for å etterisolere

1. Du får jevnere innetemperatur

Er det gulvkaldt i huset og kjølig trekk fra dører og vinduer, er dette typiske tegn på at boligen din trenger etterisolering. God isolering gir en jevnere temperatur inne, og mindre behov for å guffe opp panelovnene på maks når det er kaldt ute.

2. Du reduserer det største varmetapet

Varmen stiger opp, derfor er det viktig å isolere godt på toppen. Kalde loft og kryploft i boliger, som er bygget før 90-tallet, har ofte ikke mer enn 10-15 cm isolasjon i taket. Her er det mye å hente på å isolere bedre, og få ned varmetapet fra boligen din.

3. Du stopper trekken

Du kan begrense kalde gufs ved å tette rundt vinduer og dører med Glava dyttestrimmel. Dersom vinduene er gamle, er det en god idé å investere i nye. Det får du mye igjen for, både i økt verdi på boligen og lavere energiforbruk.

4. Du reduserer energibehovet og strømregningen

Har du oppussingsplaner? Da er det lurt å gjøre flere ting samtidig. Hvis du bygger på eller skifter kledning, er det lurt å isolere vegger, gulv og loft til dagens standard samtidig.

Ved å energioppgradere samtidig som du pusser opp, reduserer du varmetapet fra boligen og gjør at den krever mindre energi for å holde samme innetemperatur. En effektiv måte for å kutte strømregningen permanent. Her kan du lese mer om energieffektivisering av bygg.

5. Du får et bedre inneklima

Etterisolering av gulv og vegger er også lydisolerende, og demper støy som bonus. Da får du en ekstra gevinst i form av bedre akustikk og komfort hjemme. Kontakt en byggmester i ditt nærområde for gode råd om etterisolering. Se smarte tips for isolering her.

6. Du trenger bare å gjøre jobben én gang

Ved å etterisolere med Glava Proff 34, får du en isolasjonseffekt som er opptil ni prosent bedre enn det som ellers er vanlig standard i markedet. Riktig valg av isolasjonsprodukt har en varig effekt for husets levetid. Det betyr at når du først har gjort jobben én gang, så er du ferdig. Les mer om Glava Proff 34 her.

7. Du bidrar til å redusere klimautslipp

Alle disse tiltakene er bra for deg og lommeboka di, men ikke minst bra for miljøet. Med en mer energieffektiv bolig sløser du mindre og bruker den bedre. Oppgradering av eldre bygg og boliger til en mer moderne standard er et viktig grep for at vi sammen kan nå FNs klimamål om å få ned verdens klimagassutslipp. Ikke minst føles det bra.

Trenger du inspirasjon? Se hva denne familien gjorde for å fryse mindre i 1800-tallshuset på Lahelle i Sandefjord.

Etterisolering

Sju lønnsomme energitiltak for boligen

Mer enn 1.2 millioner boliger i Norge lekker energi. Det gir strømregninger som svir på konto. Med smarte grep kan energibruken reduseres kraftig.

SJU GREP: Denne videoen gir deg de mest effektive tipsene for hvordan din bolig kan bli mer energieffektiv.

Etterisolering

Etterisolere hus fra 80-tallet: Kutt oppvarmingsutgiftene med 40 prosent 

Bor du i et hus fra 80-tallet? I så fall er det store sjanser for at du kan høvle godt av utgiftsposten for oppvarming, bare ved hjelp av passive energitiltak. I tillegg får du et atskillig mer komfortabelt hjem.

Etterisolering

Etterisolere hus fra 70-tallet: Halver oppvarmingsbehovet

Bor du i et hus fra 60- eller 70-tallet, er det en stor mulighet for at huset ditt lekker energi.