close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Gyproc ErgoLite – vår letteste gipsplate

Gyproc ErgoLite er vår letteste gipsplate. Den veier 25 prosent mindre enn en standardgipsplate. Likevel bevares de samme egenskapene som i en god gipsplate. ErgoLite er lettere å løfte og kroppsbelastningen er mindre enn med tradisjonelle gipsplater - større veggflater kan kles raskere.

 

Selv om det finnes plateheiser, traller og andre hjelpemidler, er manuell håndtering av gipsplater uunngåelig. Med ErgoLite blir løfting lettere og kroppsbelastningen er mindre enn med tradisjonelle gipsplater - større veggflater kan kles raskere.  

25 % mindre vekt betyr at en ErgoLite plate med dimensjoner 900 x 2400 mm veier ca. 5 kg mindre enn et standard gipsplate med samme dimensjoner - 14,5 kg i stedet for 19,4 kg. For de som har fysisk krevende arbeid på byggeplassen, betyr det en betydelig mindre belastning på rygg og skuldre. 

GyprocErgoLite_kvinne.jpg
Unngå tunge løft med lettere gipsplater.

Lett å løfte – enkel å montere 

Gyproc ErgoLite er til stor hjelp for gipsmontører som jobber i små rom, på skråvegger eller i fleretasjebygninger, hvor platene må håndteres manuelt. ErgoLite monteres på nøyaktig samme måte som tradisjonelle gipsplater, men har i tillegg mange fordeler ved manuell håndtering. I tillegg til det faktum at arbeidsbelastningen på spesielt rygg, armer og skuldre er mindre, har deltakerne i våre sammenligningstester sagt at de også foretrekker ErgoLite når det gjelder tilpasning, hulltaking og innfesting. 
 
Platen har mange fordeler, men kort fortalt er Gyproc ErgoLite:   

  • Lett å kappe 
  • Enkel å tilpasse 
  • Lett å skru 

 

Effektivitet i prosjektet 

Den reduserte vekten gir åpenbart ergonomiske fordeler, men også økonomiske. Effektiviteten ved montering kan økes og arbeidet kan utføres raskere. Det er for eksempel mulig å benytte lengre plater, uten at platens vekt overstiger 20 kg. Med lengre plater unngår man kortkantskjøter - også en ergonomisk gevinst, samtidig som det er mulig at kle inn en større overflate på kortere tid. 

ErgoLite på innervegger og nedhengte himlinger, samt tekniske systemegenskaper er laboratorietestet og funksjonstestet av montører. I begge tilfeller med svært gode resultater og vurderinger. Det er et komplett dokumentert system for både vegger og tak. Viktige funksjoner som lydisolering, brannmotstand og styrke er også testet og dokumentert. 

I likhet med alle Gyprocs gipsplater er ErgoLite helt resirkulerbar. Den lave vekten gir også andre miljøfordeler, både i transportdelen og gjennom lavere forbruk av råvarer og energi ved framstilling. Miljøegenskapene er selvfølgelig dokumentert i EPD miljødeklarasjon og i ECOproduct rapport. 

 

Veggløsninger med ErgoLite 

Vi har over 60 dokumenterte veggløsninger med Gyproc ErgoLite som platekledning. 

Last ned brosjyren

Innervegg

Slik sparkler du gips

Sparkling av gips er lett. Disse enkle tipsene får deg i mål.

Miljø og bærekraft

Resirkulert gips gir gode miljøtall

Naturgips iblandet inntil 20 prosent resirkulert gips gir Gyproc en miljøfordel sammenlignet med andre gipsprodusenter.

Miljø og bærekraft

Nytt anlegg for gipsgjenvinning

Det nye selskapet Gipsgjenvinning AS skal i et nytt anlegg gjenvinne kildesortert gipsavfall til ny råvare for gipsplateproduksjon.