close-pop-up.svg

Himlinger – slik velger du riktig produkt til ditt tak

Himlinger – slik velger du riktig produkt til ditt tak
Glava® tilbyr et stort utvalg himlinger, uansett om du er ute etter lyd- og brannisolering eller øke den akustiske opplevelsen i rommet. Her blir du bedre kjent med produktene.

Himlinger har flere viktige funksjoner. De trengs for å bygge funksjonelle tak, med nødvendig lyd- og brannisolering. I tillegg kan himlinger skape mer komfortable rom å være i, ved å optimalisere akustikken.

Dersom du velger riktig løsning, kan enkelte himlinger bidra til å dempe og absorbere uønsket lyd, og fremheve den lyden du er avhengig av, for eksempel for å tydeligere oppfatte tale.

I denne artikkelen blir du bedre kjent med våre himlingssystemer, slik at det blir litt enklere å velge riktig produkt til ditt byggeprosjekt.

Hva er himling?

En himling er kort og godt takflaten i et rom. Ofte brukes himlinger for å skjule tekniske installasjoner, som ventilasjonskanaler, kabler, lys- og lydsystemer og lignende. Mens i andre rom er taket en viktig del av rommets estetiske opplevelse.

Akustiske himlinger

Rom som bidrar til at du hører godt er avgjørende – enten det er hjemme, på arbeidsplassen, i klasserommet eller andre arenaer der mennesker skal fungere i fellesskap.

Akustisk regulering og støydemping med høykvalitetsprodukter er derfor en god investering, spesielt der god lyd og optimal akustikk har stor betydning for bruken av rommet. Her ser du vårt utvalg av himlingssystemer med akustiske egenskaper.

Glava Venus 

Glava Venus er Norges desidert mest solgte himlingsplate, og ikke uten grunn. Produktet har høy kvalitet, gode akustiske egenskaper og produseres av bl.a. resirkulert glass - på vår egen produksjonslinje i Askim. Venus er tilgjengelig i forskjellige kantutforminger, 17, 20 og 40 mm tykkelse, og er velegnet for bruk i bygg, som f.eks. kontorer, skoler, barnehager og butikker. Alle tykkelser er absorbent klasse A.

Venus monteres normalt i nedhengt T-24 opphengssystem, som i tillegg bidrar til bedre lyd-absorpsjon enn direktemonterte absorbenter. Les mer om Glava Venus her.

enkel-himling-med-glava-venus38.jpg
Glava Venus er vårt mest solgte himlingssystem.

Ecophon-serien

Ecophon produserer akustiske løsninger av høy kvalitet, for å skape optimale innemiljøer med god akustikk. I sortimentet finner du et bredt spekter av produkter og løsninger, bestående av himlinger, veggabsorbenter og skjermvegger. Med stor variasjon i kanter, formater og farger gir disse løsningene muligheter for unike uttrykk.

I likhet med Glavas produkter, produseres også Ecophon blant annet av resirkulert glass, og tilfredsstiller strenge emisjons- og miljøstandarder . Alle produkter har EPD og er tilgjengelige som BIM-objekter.

Bli bedre kjent med Ecophon Master EG, Ecophon Solo, Ecophon Focus DG, Ecophon Akusto, og Ecophons fargeutvalg.

ecophon_master-eg.jpg
Med Ecophon kan du skape innemiljøer med optimal akustikk.

Gyptone BIG-serien

Gyptone BIG er en serie med perforerte gipsplater med kvadratiske hull. Produktene er laget for å forbedre et roms akustiske miljø med optimalisert etterklangstid, og forbedret taleforståelighet, i rom som skoler, barnehager, kontorer, butikker og sykehus.

Gyptone BIG akustiske gipsløsninger absorberer opptil 85 prosent av lyden som treffer overflaten, og bidrar dermed til å skape optimal akustisk komfort i rommet.

Alle Gyptone-produktene er laget med Active Air-teknologi, som bidrar til å forbedre inneluftkvalitet ved å redusere formaldehydnivået fra bygningsmaterialer, maling, klær og møbler.

Gyptone BIG har en robust overflate og enda sterkere skjøter, som også gjør platene ideelle for bruk på vegg.

Les mer om Gyptone BIG-serien her.

Scandic-Ornen-moterom1-gyptone.jpg
Gyptone BIG-produktene er perforerte gipsplater for forbedret akustikk og innemiljø.

Les også: Slik bygger du himlingen selv.

Kontakt oss for rådgivning

Glava er representert over hele landet med kompetanse om bygningskrav, isolasjon og akustiske løsninger. Ta kontakt med vår himlingsavdeling dersom du ønsker rådgivning om våre produkter eller til byggeprosjektet: himling@glava.no.

Lyddoktor Halvor Berg smiler til kamera
Lyd og akustikk

Få gode lydforhold på kontoret

I et åpent kontorlandskap i en gammel bygård i Oslo var de ansatte plaget med støy og dårlig akustikk. Med disse enkle grepene ble innemiljøet forbedret.

Lyd og akustikk

God lyd og akustikk er viktig for bedre helse

Lyden i rommet påvirker oss. Dårlige lydforhold øker stress og forsterker dårlig helse. Vi har det best i gode lydforhold.

Mer lydhøre helsebygg

Pasienter som kan skrives ut raskere, ansatte som får et sunnere arbeidsmiljø og mer hygieniske overflater: Å prioritere god lyd i helsebygg handler om mye mer enn akustikk.