close-pop-up.svg

Slik holder du varmen på iskald byggeplass

Geir Hidle er byggfaglærer, jeger og tidligere Røde Kors-arbeider. Her deler han sine tips for at du skal holde varmen og ikke fryse på jobb.

Isolasjon, murarbeid med vann og våte produkter, vindtetting med gips eller duk. Det er ikke alltid like greit når kvikksølvet på gradestokken viser mange blå og vinden står på.

Som byggfaglærer i Trøndelag ved Meldal videregående skole, passer Geir Hidle på å lære byggfagelevene hvordan de skal holde varmen i kroppen når kulda biter som verst.

– Jeg var en del av letemannskapet i Røde Kors. På mannskapskurs lærte jeg mye om frostskader og hvordan du unngår det, forteller Hidle. 

Her deler han sine råd og tips

  1. Tin og/eller oppbevar vottene dine inntil kroppen eller i snekkervesten i stedet for å hive dem fra deg. 
  2. Kle deg med ull innerst og vindtett utenpå. Tykke ullsokker og gode sko, gjerne sko med skaft som dekker anklene på vinteren. Du blir fuktig på føttene i løpet av en hel dag. Ta med ekstra sokker, hansker og t-skjorte så du kan skifte i løpet av dagen etter å ha blitt svett eller fuktig. 
  3. Ta en runde med løping og push-ups for å få varmen hvis du begynner å bli kald. 
  4. Ta vare på kollegene dine. Se på dem og legg merke til om de får hvite flekker i ansiktet og på ørene. Nesetipp, ører og hake er særlig utsatt, i tillegg til hender og føtter. Hvite flekker etter at huden først har vært rød, er tegn på at ytterlaget i huden holder på å forfryse. Da bør håndverkeren inn å varme seg, for å unngå forfrysningsskade. 

Dette var Geirs nyttige tips.

GeirHidle_priv2424_Justert.jpg
Med solid erfaring i bagasjen, har Geir Hidle gode råd for å unngå forfrysning og frostskader på byggeplass om vinteren.

Jeg var en del av letemannskapet i Røde Kors. På mannskapskurs lærte jeg mye om frostskader og hvordan du unngår det.

Geir Hidle

Byggfagslærer ved Meldal vgs

Gode, små varmeplater kan også kjøpes for en mynt eller to. De avgir varme opp til et døgn etter at de er aktivert, og kan legges inni hansker, sko eller lommer.

Norsk Helseinformatikk vet også råd:

5. Ikke vask ansiktet med såpe om morgenen, hudens naturlige fettlag beskytter mot kulda. 

6. Skjerf eller buff foran munn/nese blir fuktig av pusten og kan bidra til frostskader.

7. Ta med deg varm drikke.

8. Beveg litt ekstra på fingre, tær og lag grimaser med ansiktet for å stimulere blodsirkulasjonen. 

Kilde: NHI

Åpenhetsloven i GLAVA

Som kunde eller samarbeidspartner av GLAVA, skal du være trygg på at vi er vårt ansvar bevisst for å ivareta arbeidstaker- og menneskerettighetene i hele vår verdikjede.

Vi søker ekspeditør til vårt sentrallager i Borge

Vi har ledig stilling som ekspeditør ved vårt sentrallager i Borge, og ser etter deg som enten har logistikkerfaring fra et miljø med høyt tempo og stor vareflyt, eller utdannelse innenfor logistikk. Du kan gjerne være nyutdannet. Ettersom sentrallagerets logistikkoppsett er under utvikling ser vi også etter deg som har interesse for fremtidige lederoppgaver.

Lønns- og HR-medarbeider

GLAVA® søker nå etter
Lønns- og HR-medarbeider
som skal ha ansvar for lønnsgodkjenning i GLAVA.