close-pop-up.svg

Grønn innovasjon er nøkkelen til mer bærekraftige bygg

For oss i Glavagruppen betyr grønn innovasjon at vi prøver å gjøre alt det vi driver med litt grønnere, i alle ledd; fra innovasjon og utvikling av nye produkter til gjenbruk og resirkulering. Det er summen av alt.

Bærekraftige råvarer
Når du leverer en tom vinflaske eller en gammel bilrute til gjenvinning, putter vi det inn i isolasjonen vår. Gips som før havnet på deponi, bruker vi til å lage nye gipsplater. Mindre avfall, og mindre behov for helt nye råvarer. Vinn-vinn.

Glava_miljø-ill_ModerneProduksjon.jpg

Moderne produksjon
Smartere energistyring, bedre isolering, mindre utslipp og redusert svinn. Produktene som kommer ut av anleggene våre, bidrar til å spare energi. Vi sparer med måten vi lager dem på.

 

Glava_miljø-ill_HelhetligeLøsninger.jpg

Helhetlige løsninger
Hus som er godt tilpasset norske forhold, slipper ut mindre energi som heller kan brukes til å elektrifisere utslippstunge sektorer. Som å lade elbilen i stedet for å fyre for kråka. Dessuten er de bygget for å vare. Flere nybygg vil aldri løse klimakrisen. Da må vi passe bedre på de som allerede står her.

Glava_miljø-ill_EffektivLogistikk.jpg

Effektiv logistikk
Vi komprimerer isolasjonen vår ned til en femtedel av bruksvolum. Det betyr i praksis at pakkene tar mindre plass, og gir færre biler på veien. Færre kjøreturer, gir mindre utslipp.

 

Om isolasjon og bærekraft i Glavagruppen

Glavagruppen

Sammen bygger vi bedre forhold

Vi har samlet Glava Isolasjon, Weber og Gyproc i én gruppe! Hvordan vil du som kunde merke det?

Dette glasset gjør at vi kan isolere veggen din og spare energi

Å bygge bærekraftige bygg handler mye om å bruke miljøvennlige råvarer. I Glava Isolasjon er resirkulering en viktig del av innsatsen for å holde energibruken nede. Her er historiene som viser hva vi mener med det.

Miljø og bærekraft

Gyproc bygger verdens første elektriske gipsplatefabrikk i Fredrikstad

Den nye fabrikken øker samtidig kapasiteten vår, for å møte økt etterspørsel etter det som blir verdens mest klimavennlige gipsplater. Det gir mer bærekraftige bygg.