AKTUELT

2016 ble et rekordår for boligbygging i Norge. Men hvordan kan det industrialiseres og bygges smartere? Fremtidens boligbygging er tema for årets Boligkonferanse 2. mai.

Hvordan bygger vi for framtida?

2016 ble et rekordår for boligbygging i Norge. Men hvordan kan bransjen industrialisere og bygge smartere? Framtidas boligbygging er tema for årets Boligkonferanse 2.-3. mai.

Til tross for rekordbygging er det viktigere enn noen gang å tenke langsiktig. Høy boligprisvekst medfører at mange har problemer med å komme seg inn på boligmarkedet.

MELD DEG PÅ Boligkonferansen 2.-3.mai:


Følger ikke krav til kvalitet og seriøsitet

Et stadig mer komplisert regelverk medfører at plan- og byggeprosessen tar lengre tid, og at kostnadene øker. Samtidig ser vi at det kommer nye aktører i markedet som ikke følger Boligprodusentenes krav til regeletterlevelse, kvalitet og seriøsitet. Fremtidens boligbyggere må også tenke smartere når det gjelder industrialisering og digitalisering. Dette kan du få vite mer om på Boligkonferansen på Ullevaal 2. mai – verdt å få med seg!

Administrerende direktør i GLAVA®, Jon Karlsen, deltar i debatten. Han mener byggebransjen ligger langt etter andre bransjer i å industrialisere og standarisere.

– Med klare avtaler om hva som skal leveres, kan også produksjonen planlegges bedre og den kan foregå med standardiserte løsninger og mer industrielt, mener Karlsen.

 Les mer om: "Byggetulball" hindrer industrialisering

Kårer Årets Boligprosjekt

På Bolgikonferansen kåres "Årets Boligprosjekt" i samarbeid mellom Boligprodusentenes Forening, Glava, NorDan og Optimera. 
I år deles det ut tre priser:

  • Årets småhusprosjekt
  • Årets leilighetsprosjekt
  • Årets fritidsboligprosjekt
Fristen for å sende inn forslag til kandidater er 5. april. 
Les mer om kriterier for "Årets Boligprosjekt".


Temaer for Boligkonferansen:

  • Fremtidens boligbygging Per Jæger, adm. direktør Boligprodusentenes Forening.
  • Regjeringens boligpolitikk, Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister.
  • Samtale om boligpolitiske prioriteringer Jan Tore Sanner og Per Jæger
  • Boligpolitisk debatt med unge politikere.
  • Industrialisering og digitalisering i boligbransjen med Stene Bergsløkken, Optimera Byggsystemer - Jon Karlsen, Glava - Johannes Rasmussen, NorDan - Dag Runar Båtvik, Norgeshus - Per Jæger, Boligprodusentene.
  • Made in Norway – på jobb for en grønn fremtid Kristin Skogen Lund, adm. direktør NHO.
  • Utsikter for norsk økonomi Kjersti Haugland, sjeføkonom DNB.

Les mer og se programmet her