close-pop-up.svg

Om Isblokkekspedisjonen

I 1959 gjennomførte Glava® et mye omtalt reklamestunt. Målet var å frakte en isblokk på tre tonn fra polarsirkelen til ekvator ved hjelp av glassull fra Glava.

Isblokken ble festet på en stor lastebil og ble deretter pakket inn i verdens beste Glava isolasjon. I Oslo fikk ekspedisjonen dessuten med seg 300 kg utvalgte medisiner til dr. Albert Schweitzer ("Ærefrykt for livet") som noen år tidligere hadde mottatt Nobels Fredspris. Verdens største reklameidé var igang.

I løpet av 27 døgn tilbakela ekspedisjonen 12.000 km under ledelse av Glava-ingeniør Sivert Klevan. Ferden gikk fra Polarsirkelen til Ekvator. Isblokkekspedisjonen vakte stor oppmerksomhet i Europa og USA, og den dristige isolasjonsprøven ble fulgt av et stort pressekorps. Pressefotograf Sverre A. Børretzen skrev boken "Hoa Hoa Sahara" og filmfotograf Arne Palm laget filmen.

Glava tok utfordringen og gjennomførte en ekspedisjon og en produktprøve som ingen konkurrent kan gjenta. På 27 døgns ferd smeltet isblokken bare 10% av sin startvekt på 3.050 kg, til tross for at det var varmerekord med 50 pluss i Sahara. Dermed ble det bevist at Glava isolasjon holder selv under de mest ekstreme forhold. 

I dag sier vi takk til Sivert og ekspedisjonsmedlemmene som nådde målet. Og fortsatt produserer og selger vi verdens beste isolasjon. Bruk Glava til ditt neste prosjekt, så er du sikker!

Miljø og bærekraft

Mer transport av byggevarer fra vei til sjø

Å få mer gods fra vei til sjø gir store gevinster for miljøet. I Glavagruppen frakter vi allerede en god del råvarer med båt. Målet er å øke volumet på sjøtransport så mye som mulig.

Miljø og bærekraft

Glavagruppen lader opp til el-transport av isolasjon

En splitter ny el-lastebil, ny el-semitrailer, fem semitrailere og en pumpebil på flooring som går på biogass. Dette er starten på vår satsing på miljøvennlige biler med Glava, Gyproc og Weber.

Nyttige informasjon om etasjeskillere

Her må det komme en generell tekst som passer inn. Og et nytt bilde. Isolering av bygg og boliger. På denne siden har vi samlet anbefalte produkter, løsninger og råd til jobben.