close-pop-up.svg

Isblokkekspedisjonen 1959

I 1959 gjennomførte GLAVA AS et reklamestunt ved å frakte en isblokk på tre tonn pakket inn i glassull fra Glava fra polarsirkelen til ekvator.

Isblokken ble festet på en stor lastebil og ble deretter pakket inn i verdens beste Glava Isolasjon. I Oslo fikk ekspedisjonen dessuten med seg 300 kg utvalgte medisiner til dr. Albert Schweitzer ("Ærefrykt for livet") som noen år tidligere hadde mottatt Nobels Fredspris. Verdens største reklameidé var igang.

I løpet av 27 døgn tilbakela ekspedisjonen 12.000 km under ledelse av Glava-ingeniør Sivert Klevan. Ferden gikk fra Polarsirkelen til Ekvator. Isblokkekspedisjonen vakte stor oppmerksomhet i Europa og USA, og den dristige isolasjonsprøven ble fulgt av et stort pressekorps. Pressefotograf Sverre A. Børretzen skrev boken "Hoa Hoa Sahara" og filmfotograf Arne Palm laget filmen.

Glava tok utfordringen og gjennomførte en ekspedisjon og en produktprøve som ingen konkurrent kan gjenta. På 27 døgns ferd smeltet isblokken bare 10% av sin startvekt på 3.050 kg, til tross for at det var varmerekord med 50 pluss i Sahara. Dermed ble det bevist at Glava Isolasjon holder selv under de mest ekstreme forhold.  

I dag sier vi takk til Sivert og ekspedisjonsmedlemmene som nådde målet. Og fortsatt produserer og selger vi verdens beste isolasjon. Bruk Glava til ditt neste prosjekt, så er du sikker!

HMS

Vest fra Weber skal redde skuldre

Gulvsparkling er hardt, fysisk arbeid. Med en ergonomisk vest vil Weber bidra til å gjøre arbeidet tryggere.

Lyd og akustikk

Lyd og akustikk for bedre helse

LYDEN I ROMMET PÅVIRKER OSS
Dårlige lydforhold gir stress og dårlig helse. Når lyden dempes får vi gode arbeidsforhold. – Vi har det best i gode lydmiljøer, fastslår Halvor Berg, lyddoktor og konseptutvikler i GLAVA®.

Konkurransefortrinn i det grønne skiftet

– Elektrifiseringen av Gyproc er et eksempel på hvordan industrien kan få til et grønt skifte der vi ivaretar og trygger arbeidsplasser, mener statsråd Henrik Asheim.