close-pop-up.svg

Hvilken isolasjon skal jeg velge og hva er forskjellen?

Glava tilbyr ulike kvalitetsprodukter tilpasset dine behov.
Hvilket isolasjonsprodukt du skal gå for avhenger av hvilke egenskaper du er ute etter. Med denne produktguiden fra Glava® blir det litt enklere å velge.

Et godt isolert bygg er alfa omega når det kommer til å gjøre bygget mer energieffektivt og redusere varmetap. Ikke minst bidrar det til bedre bokomfort og minimerer støy inne.

Uansett om du skal bygge nytt eller etterisolere, tilbyr Glava et utvalg produkter med gode varme- og lydisolerende egenskaper, som du blir bedre kjent med lenger ned i artikkelen.

For isolasjon er Lambda-verdien nøkkeltallet. Jo lavere verdi, desto bedre isolasjonsevne. Lambda-verdien finner du sammen med produktnavnet, som Glava Proff 34. En fin huskeregel når du står midt i jungelen av produkter.

Hvilken isolasjon skal jeg velge?

Glava Proff 34 – vår mest populære standard isolasjon

Proff 34 er vårt mest solgte produkt, blant annet grunnet sin lave vekt og høye isolasjonsevne. Proff 34 er lett å frakte og montere, og kommer i pakninger der den er komprimert ned til 20 prosent av bruksvolumet. Dette gjør at du får mange kvadratmeter per pakke, og isolasjonsjobben blir mer effektiv.

Proff 34 har i tillegg ni prosent bedre isolasjonsevne enn annen standard isolasjon, som gjør at du får et mer energieffektivt resultat med samme mengde isolasjon. Som en ekstra bonus er glassullen laget med inntil 80 prosent resirkulert glass.

glava-proff-34-plate-150.jpg
Glava Proff 34 er vårt mest solgte isolasjonsprodukt.

Les også: Dette glasset gjør at vi kan isolere veggen din og spare energi.

Glava Extrem 32 – når du trenger isolasjon i toppklasse

Extrem 32 er for deg som trenger ekstra gode isolerende egenskaper. Den har seks prosent bedre isolasjonsevne enn Proff 34, og gir et bedre isolert bygg. Produktet egner seg godt til termisk isolering av klimakonstruksjoner, som gulv, vegger og tak.

Extrem 32 er og et alternativ der det er behov for slankere konstruksjoner.

glava-extreme-32-plate-100.jpg
Glava Extrem 32 er et godt valg når du trenger isolasjon i toppklasse.

Glava Økonomi 38 – vår rimeligste isolasjon

Økonomi 38 er et prisgunstig alternativ, og velegnet til innvendige skillevegger og etasjeskillere mellom oppvarmede etasjer, der det ikke stilles store krav til termisk isolasjon.

Produktet har gode lydisolerende egenskaper.

glava-okonomi-38-plate-150.jpg
Glava Økonomi 38 er for deg som kun trenger rimelig og god isolasjon.

Glava Veggplate 31 – for montering på yttervegg

Veggplate 311er spesielt tilpasset isolering av yttervegg, og er laget for montering utenpå stenderverk, for å gjøre etterisoleringen enklere. Platene er formfaste og monteres med få tilbehørsprodukter. Veggplatene er raske å montere, og løsningen minimerer kuldebroer.

Isolering med Veggplate 31 kan minimere veggtykkelsen og forbedre U-verdien, i forhold til en tradisjonell påforing. Produktet finnes i tre ulike tykkelser: 48, 68 og 98 mm, og er laget for å isolere utenpå bindingsverks- eller massivtrekonstruksjoner. Veggplate 31 egner seg like godt til etterisolering som til isolering av nybygg.

Les også: Ny isolasjonsplate utløste Enova-millioner.

Isolere-yttervegg-Veggplate31_Vestby_PAS_7013.jpg
Glava Veggplate 31 gjør isolering av fasade lekende lett.

Glava Pluss System – enkel

Glava Pluss System består av stendere laget av stuket glassull med pålimt treverk, som monteres utenpå bærende ytterveggkonstruksjoner av krysslimt tre, stenderverk av tre, betong, massivtegl, lettklinker og pore-/gassbetong. Grunnet produktenes lave vekt og fleksibilitet med tanke på valg av kledning, er dette et foretrukket produkt både for nybygg og rehabilitering.

Glava Pluss Plate er tilpasset Glava Pluss System, og monteres mellom stenderne. Løsningen minimerer kuldebroer og gir et sammenhengende isolasjonssjikt. Løsningen er enkel å håndtere, og monteres med helt vanlig håndverktøy.

Glava_Pluss_Fig-4.jpg
Glava Pluss System er spesielt utviklet for å gjøre isolering av ytterveggkonstruksjoner enklere.

Etterisoler dersom du bytter fasade

Et godt råd er å tenke på etterisolering dersom du skal gjøre større oppgraderinger på et bygg, som skifte av kledning. Det er nemlig rehabilitering som koster mest, mens ekstra isolering er en liten del av regnestykket.

Til gjengjeld får du et bygg som holder bedre på varmen og bruker mindre energi, til fordel for både lommeboka og miljøet. Boliger bygget før 90-tallet har ofte mest å hente på å etterisolere, da de gjerne er dårlig isolert fra før. 

Les også: Etterisolerte drømmehuset fra 1870.

Fordeler med isolasjon av glassull

Glava Isolasjon lages med glassull, med mål om å gi best mulig isolasjonsevne. Glassull veier lite og kan komprimeres ned til 20 prosent av sin størrelse. Dette har flere fordeler, både for deg som skal bruke produktet, men også under transport. Glava byggisolasjon (uten belegg) er klassifisert som ubrennbar i Euroklasse A1. Våre glassullprodukter lages med inntil 80 prosent returglass, som bidrar til å gjøre byggeprosjektet ditt mer bærekraftig.

Kontakt oss for rådgivning

Glava er representert over hele landet med kompetanse om bygningskrav, isolasjon og akustiske løsninger. Ta kontakt med oss dersom du ønsker rådgivning om våre produkter eller et byggeprosjekt.

Yttervegg/fasade

Isoler yttervegg med veggplate 31

Er den tekniske standarden gått ut på dato? Nå er det enklere å rehabilitere ytterveggene for å øke boligstandarden med Veggplate 31 fra Glava®. Fiks på fasaden og hold varmen inne.

Glava® lette byggesystemer

Glassull er verdens ledende isolasjonsmateriale. Glava glassull er laget for å isolere best, med markedets beste isolasjonsevne.

Dette glasset gjør at vi kan isolere veggen din og spare energi

Å bygge bærekraftige bygg handler mye om å bruke miljøvennlige råvarer. I Glava® er resirkulering en viktig del av innsatsen for å holde energibruken nede. Her er historiene som viser hva vi mener med det.