KOMPAKTE TAK

– DET MÅ VÆRE ENDA STØRRE ENN Å VINNE FREDAGENS NM

Arrangøren er ikke i tvil om at det gjeveste er å vinne NM for lærlinger.


NM går av stabelen 24.-25. mai i Trondheim, på Norges takmesse 2018. Torsdag er det NM i taktekking for lærlinger, mens NM for taktekkere går av stabelen dagen etter.

– Tenk deg å vinne lærlingkonkurransen og bli kalt opp på scenen foran hele bransjen med leverandører og produsenter. Det må være enda større enn å vinne fredagens NM, mener styremedlem Jørn-Morten Sandvik i Takforum, som er arrangør.

Lærlingen som kaprer norgesmester-tittelen får synliggjort seg selv for bransjen allerede før utdanningen er ferdig. I tillegg vanker det flotte premier. Sandvik avslører at premiene i NM for lærlinger er enda bedre enn i NM for taktekkere. 

LES OGSÅ: Vinnertipsene før NM i taktekking


Møt GLAVA® på Norges takmesse 
GLAVA® er til stede på messa og under NM. På standen vil du møte Inge, Thorstein og Bjørn Henrik fra klokken 13–18 torsdag og 10 – 17 fredag.

– Hos oss vil de treffe tre blide folk og få vite mer om taklamellene våre GLAVA® Robust lamell, og hvorfor vi tror den vil revolusjonere markedet, forteller markedssjef for tak, Bjørn Henrik Christoffersen.

På standen får du mulighet til å oppleve kvaliteten, dersom du tidligere ikke har brukt GLAVA® Robust lamell. Dette er markedets letteste løsning for kompakte tak.

– Her kan du prøve å skjære i produktet for å kjenne hvor lett GLAVA® Robust lamell er å tilpasse rundt gjennomføringer på taket, samt kjenne hvor lite produktet veier, sier Bjørn Henrik.

Vil at alle har en lærling med på NM-laget
I fredagens NM for taktekkere oppfordres firmaene til å ha med en lærling på laget, som skal bestå av tre personer. Oppgaven kunngjøres ikke før norgesmesterkapet starter. Den kan bestå av det meste innen faget, alt fra tekking av utvendig eller innvendig renne, ett- eller to lags-tekking, tekking av sluk, gesims eller inntekking av kasse.

To uker før arrangementet var det påmeldt 33 lag til fredagens NM og 15 lærlinger til torsdagens NM. 

– Det et er et veldig høyt tall i forhold til antallet lærlinger i bransjen på landsbasis, sier Sandvik.

Takforum jobber aktivt for å rekruttere flere til faget. Taktekkere er ansatt i byggbedrifter eller jobber som selvstendig næringsdrivende.

Show og moro
Norges takmesse starter arrangementet klokken 08 første dag, og avsluttes med en bankett der kjente artister underholder og premier deles ut fra klokken 20 fredag.

– Noen lag stiller i helt nye firmaklær, andre i kostymer eller fotballdrakter. Deltakerne lager litt show, forteller Sandvik.