Gode råd for en trekkfri hytte. Etterisoler tømmerveggene for å holde peisvarmen inne og kulda ute. AKTUELT

Det finnes mye du kan gjøre for å bli kvitt trekk inni hytta. Etterisoler tømmerveggene for å holde peisvarmen inne og kulda ute.

Kvitt deg med trekken på hytta

Trekker det fra gulvet og blåser rundt vinduene? Hvis du vil at veden skal vare lenger, er det smart å etterisolere for å holde på varmen. Her er seks tips til hvordan du kan øke komforten på hytta.

 1. Sjekk vinduene
  Har du en gammel hytte, så kan det være at du også har gamle vinduer som isolerer dårlig. Det kan du enkelt gjøre noe med. Kanskje er det på tide å skifte til nye vinduer. Men etterisolering rundt vinduene gjør også stor nytte. Fjern listene rundt vinduer, og eventuell gammel isolering. Bruk GLAVA® dyttestrimmel av glassull, vær nøye og sørg for at det tetter godt. Det samme kan du gjøre rundt dørene.
  Etterisolering av dører og vinduer 

 2. Etterisoler taket - unngå varmetap fra loftet
  Etterisolering av kaldt loft er både enkelt og lønnsomt. Varmen stiger opp og det er spesielt smart å ha et godt isolert tak. Å etterisolere et kaldt loft gjøres ved å rulle ut nye isolasjonsmatter over bjelkelaget. På kalde loft og kryploft må luftingen ivaretas i raft etter gavl.
  Etterisolering av kaldt loft
   
 3. Skap rom under skråtaket
  Eier du en hytte med muligheter på loftet? Etterisolering av loft er en veldig god investering for hytta. Har du plass, kan du samtidig skape verdifulle oppholdsrom i øverste etasje. Ved å redusere varmetapet gjennom taket blir det dessuten mindre behov for energi til å varme opp resten av hytta på kalde dager.
  Etterisolering av tak på loft
   
 4. Stopp trekken fra hytteveggen
  Eldre tømmerhytter er ofte trekkfulle. Det finnes tiltak du kan gjøre for å isolere bedre. Laftede vegger bør etterisoleres fra utsiden. Men det finnes løsninger som gjør det mulig å beholde laftet fasade. Innvendig etterisolering reduserer varmetapet og dermed også uttørkingsevnen. Etterisolering av tak og gulv, og montering av vindsperre utvendig kan også bidra til å øke komforten på hytta. Husk ventilasjonsluker i veggen.
  Etterisolering av tømmervegg
   
 5. Sikre rørene mot frost
  Du har kanskje opplevd at rørene fryser på de kaldeste dagene? Det finnes flere måter å unngå frostskader på. Det enkleste er å sørge for at rørene er godt isolert. 
  Unngå frostskader på rørene
   
   
 6. Demp støyen mellom rommene
  Få hyttefred. Innimellom kan lyden av ludo og hytteliv bli støyende gjennom hytteveggene. Eldre hytter har sjelden isolerte innervegger. Støy mellom rom kan dempes betraktelig ved å fylle hulrommet i de innvendige skilleveggene med GLAVA® plate eller rull.
  Lydisolering mot eksisterende vegg

Innimellom kan lyden av ludo og hytteliv bli støyende gjennom hytteveggene.