close-pop-up.svg

Sammen i ny veggløsning

Weber VentiGuard i kombinasjon med Glava Pluss System gir deg ikke bare en vakker og vedlikeholdsvennlig fasade. Du får også et kontinuerlig isolasjonssjikt helt uten kuldebroer.

 

De to løsningene er i utgangspunktet to separate systemer, men det er flere gode grunner til hvorfor kundene bør velge denne kombinasjonen som en komplett veggløsning. 

Stor interesse fra arkitektene

– Våre kunder skal alltid være trygge på at vi beskriver løsninger som fungerer godt sammen. Glava Isolasjon og Weber har tett dialog gjennom å se synergier og kombinasjon av løsninger til det beste for brukere og tilpasset det norske klimaet. Modellen vi har laget får stor interesse fra arkitekter. De ser fordelen i å benytte velkjente merkevarer og anerkjente systemer når de skal beskrive både nybygg og rehabilitering, forteller Camilla Sandem Dhelie, tidligere salgssjef for fasade og vegg hos Weber. 

Fleksibel og regntett fasade 

Weber VentiGuard sørger for en slagregntett fasade gjennom to-trinnstetting og innehar Sintef Teknisk Godkjenning. Fasadesystemet er arkitektonisk fleksibelt og tilpasset alle typer bygg i hele Norge. Siden introduksjonen i 2005 er både nye og gamle bygg, fra eneboliger til kontorbygg, blitt utført med denne pussete fasadeløsningen. Det er i tillegg få komponenter, rask montering og løsningen gir et eksklusivt utseende. Weber forbedrer kontinuerlig sitt fasadesystem og har nå også sluttpuss som reduserer risikoen for begroing, Weber Topdry Render. En stor fordel med VentiGuard er mulighetene for kombinasjon og variasjon med andre fasadeuttrykk, for eksempel plater eller trepanel.  

– Eliminerer kuldebroer 

Glava Pluss System er et nytt system fra Glava Isolasjon der isolerte stendere eliminerer de kuldebroene som kan oppstå med tradisjonelt stenderverk. Systemet består av stendere laget av trykkfast glassull med pålimt treverk. Det gir et kontinuerlig isolasjonssjikt og stor fleksibilitet med tanke på valg av kledning. 
Systemet fungerer like godt til nybygg som ved oppgradering og etterisolering av fasaden.  
Systemet skal alltid festes til bærende vegger. Hvilke dimensjoner som kan brukes hvor er avhengige av type bærende vegg.

– Dette er et nyskapende produkt som eliminerer kuldebroer uavhengig av hvilken fasade du bruker det sammen med. Det fungerer like godt på trepanel, ulike typer plater og selvfølgelig med Webers VentiGuard-system. Kombinerer du dette med VentiGuard får du en løsning som er godt egnet for norske forhold, sier Henrik Norland, produktsjef bygg hos Glava Isolasjon.

Tilpasset norske forhold 

Weber og Glava Isolasjon er to tradisjonsrike selskaper med føttene solid plantet i norske forhold. Begge lager produkter tilpasset hjemlige klima og værforhold, innfrir alle norske krav og regler, og ikke minst følger de norsk byggeskikk. Dette gjør produkter og tjenester fra Weber og Glava Isolasjon trygge og enkle i bruk. At de er eid av samme selskap, gjør også at de har et unikt samarbeid på tvers av selskapene.

Viktig med trygghet 

Teknisk sjef hos Blink Hus, Reidar Bjerke, ser verdien i gode kombinasjonsløsninger. 

– Ja, for oss er det viktig at produktene passer godt sammen og har SINTEF-godkjenning. Det er vi som sitter med ansvaret når produktet er installert, og da må vi være trygge på at alt fungerer, sier han.

Bilde av isolasjonsplater i yttervegg og daglig leder i Prosjektmester AS, Tom Ljosåk.
Etterisolering

Enkel og effektiv etterisolering av borettslag

Prosjektmester AS har renovert to borettslag i Oslo-området. Etterisoleringen av ytterveggene er gjennomført i samarbeid med Glava Isolasjon.

Gulv

Ligger et ingeniørhode foran nye lydkrav til gulv

Kjenner du til de nye lydkravene for gulv mellom boliger? De kan bli vanskelig å tilfredsstille med tradisjonell gulvlegging.

Nyheter

Weber åpner lager i Tromsø

Weber har hatt sterk vekst i Tromsø-området det siste året, og nå etablerer de også eget lager i Breivika.