close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Gyproc lanserer to nye vindsperreplater

Gyproc Glasrox X er en ny og moderne vindtetteløsning. Sammen med Gyproc Vindtett er de to nyheter innen vindsperresystemer.
To nye vindsperreplater har sett dagens lys, Gyproc Vindtett og Glasroc X. Begge platene inngår i komplette vindsperresystemer.

Vindsperren er viktig når du bygger nytt eller rehabiliterer. Med vindtettingsplate som en del av løsningen, oppnår du fordeler som vindavstiving, brannbeskyttelse og god lydisolering. 

Forbedret egenskaper

Gyproc Vindtett og Glasroc X har samme, eller bedre tekniske egenskaper enn forgjengerne, Gyproc Bris og Glasroc H Storm.

For Gyproc Vindtett har vi gjort endringer i materialene som er brukt, slik at platen er blitt stivere og er bedre å jobbe med. Den største forskjellen mellom Glasroc X og Glasroc H Storm ligger i overflaten.

Ny_gyprox_vindsperre_668x340-4.jpg
Platene er blitt stivere og letter å jobbe med.

Glasroc X har glassfibermatte ytterst i overflaten, som gir god beskyttelse mot fukt og mugg, samt forsterket beskyttelse mot UV-stråling i byggeperioden. Dessuten har begge de nye vindsperreplatene lavere fuktopptak.

For Gyproc Vindtett har vi gjort endringer i materialene som er brukt, slik at platen er blitt stivere og er bedre å jobbe med.

Gyproc Vindtett

Gyproc Vindtett er et komplett system for vindsperre i lette yttervegger med bindingsverk og luftet kledning. Gyproc Vindtett er en tradisjonell, kartongkledd vindsperreplate. Den er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Kjernen består av impregnert og glassfiberarmert gips. Kartongoverflaten på begge sider av platen er impregnert og vannavvisende.

Når alle platekanter festes til stendere med minimum bredde 45 mm, som angitt i monteringsanvisningen, oppnås tilfredsstillende vindavstiving for tradisjonelle småhus inntil to etasjer.

Monterte plater kan tåle eksponering i seks måneder før ytterkledningen monteres, så lenge Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt.

Gyproc_Norge_MASTER_GUB_YV-tre_ny.jpg

 

Glasroc X

Glasroc X er et komplett system for vindsperre, utviklet og testet for bruk i lette yttervegger med bindingsverk. Glasroc X er en moderne løsning som tilfredsstiller dagens krav til bygninger. Glasroc X er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Vindsperreplaten er en komposittplate og består av en impregnert og glassfiberarmert gipskjerne, og en formstabil, fuktighetsavvisende (hydrofob) og uorganisk glassfibermatte i overflaten.

Glassfibermatten i overflaten gir god beskyttelse mot fukt og mugg samt forsterket beskyttelse mot UV-stråling i byggeperioden. Når alle platekanter festes til stendere med minimum bredde 45 mm, som angitt i monteringsanvisningen, oppnås tilfredsstillende vindavstiving for tradisjonelle småhus på opp til to etasjer.

Ny_gyprox_vindsperre_668x340.jpg
Bildetekst kommer.

 

Førsteklasses vindsperre

Glasroc X er testet i henhold til standarden EN 15283-1 og tilfredsstiller den beste klassen (H1) med en vannabsorbsjon på maksimum fem prosent. Den formstabile glassfibermatten sikrer at platens funksjon opprettholdes selv om den blir utsatt for fukt gjentatte ganger.

Monterte plater kan tåle eksponering i 12 måneder før ytterkledningen monteres, så lenge Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt.

 

 

GLAVA-familien

Effektiv byggeprosess med dedikert prosjektteam

GLAVAs prosjektteam sørger for smidige og effektive byggeprosesser som får makset fordelene med å være en stor merkevarefamilie.

Miljø og bærekraft

Gyproc bygger verdens første CO2-frie gipsplatefabrikk i Fredrikstad

Den nye fabrikken øker samtidig kapasiteten vår, for å møte økt etterspørsel etter det som blir verdens mest klimavennlige gipsplater. Det gir mer bærekraftige bygg.

Lyd og akustikk

Heidi Wengs hus med fokus på trivsel, helse og komfort

– God søvn, godt inneklima, god akustikk og lydisolasjon er kjempeviktig for min restitusjon og velvære, sier Heidi Weng.