På innsiden av Norge

GLAVA® isolerer de fleste norske hjem. Vi har besøkt noen av dem, og familiene som bor der, for å finne ut hvordan det er å bo i et GLAVA-hjem.

Å isolere hele eller deler av huset, er for mange et stort og viktig valg. Vi vet det er mange som tenker på å isolere hjemmet sitt, men som er usikre på hva det faktisk innebærer. Ved å komme på innsiden hos noen som faktisk har isolert, kan vi dele deres erfaringer slik at det blir enklere for alle andre.

Ønsker du å dele dine erfaringer? Vi er på utkikk etter flere historier fra GLAVA-hjem over hele landet. Send oss en uforpliktende mail.

Ved å etterisolere med GLAVA® har familien Weum Knudsen fått et varmt og komfortabelt hjem.

Ved å etterisolere med GLAVA® har familien Weum Knudsen fått et varmt og komfortabelt hjem.

På innsiden hos familien Weum Knudsen

Da familien Weum Knudsen kjøpte et uisolert hus fra 1870 på Lahelle i Sandefjord, var beliggenheten det viktigste. Ved å etterisolere med GLAVA®, har de i tillegg fått et varmt og komfortabelt hjem i perfekte omgivelser.

For 3 år siden skulle Lene Marie, mannen Håkon og de to små jentene deres finne seg et nytt sted å bo. Med små barn, ønsket de å flytte til et sted som var nær sjøen og mer landlig.

– Vi hadde veldig lyst til å bygge et nytt hus, men etter at vi fant dette sjarmerende gamle huset, ble det naturlig for oss å pusse det opp, sier Lene Marie.

Det gamle huset var verken isolert eller blitt gjort så veldig mye med de senere årene.

Med håndverkere på laget, gikk oppussingen alt i alt veldig bra, sier Lene Marie Weum Knudsen.

Med håndverkere på laget, gikk oppussingen alt i alt veldig bra, sier Lene Marie Weum Knudsen.

Den første vinteren var det så kaldt at jeg ikke kunne skifte på datteren min på badet. Det var helt håpløst!

Sommeren etter satte de i gang med å etterisolere hele boligen. Lene Marie er interiørarkitekt, og mannen er eiendomsmegler, så for dem ble det naturlig å planlegge oppussingen selv.

Det ble en omfattende jobb, og det krevde mye planlegging. Når du pusser opp et så gammelt hjem, dukker det selvfølgelig opp en del uforutsette ting, men det må du nesten regne med. Men med håndverkere på laget, gikk oppussingen alt i alt veldig bra, sier Lene Marie.

 

 

For familien Weum Knudsen er er det spesielt viktig at barna har det fint, og at det blir rom for dem å leke i.

For familien Weum Knudsen er er det spesielt viktig at barna har det fint, og at det blir rom for dem å leke i.

Et varmt hjem

For familien Weum Knudsen var det viktig å skape et varmt og godt hjem der hele familien kan trives. De er en familie som liker å ha venner og kjente på besøk, og at hjemmet er åpent for alle. Spesielt viktig er det at barna har det fint, og at det blir rom for dem å leke i.

Stor forskjell med GLAVA® i veggen

Før de pusset opp, var oljefyring og tre lag med kledning den eneste beskyttelsen familien hadde. Etter å ha vært i kontakt med Enova om boring av hull til grunnvarme, endte de i stedet opp med å etterisolere hele boligen, sette inn ny peis og varmekabler i gulvet. Med 10 cm isolasjon på utsiden og 5 cm på innsiden, er de godt beskyttet mot kulden de opplevde det første året.

Vi merker en stor forskjell etter å ha isolert med GLAVA®. På vinterstid er det godt og varmt inne, og på sommerstid er det ganske svalt i hele første etasje.

Sparer strøm

For familien Knudsen-Weum var lave strømkostnader vesentlig for å etterisolere.

– Å etterisolere huset har fungert veldig bra for oss. Noen venner av oss har for eksempel flyttet inn i et helt nytt hus, og vi har faktisk lavere strømregninger enn det de har. Å ta den kostnaden det koster å etterisolere er ganske stor der og da, men det er absolutt noe du sparer på sikt, sier Lene Marie.

Tips til oppussing

Etter å ha pusset opp selv, har Lene Marie noen gode råd før du setter i gang.

– Mitt beste tips til de som ønsker å pusse opp, er å gjøre det ordentlig og gå grundig til verks. Det er så kjedelig å ta ting i etterkant, og det blir som regel mye mer kostbart enn hvis du tar det i riktig rekkefølge.

Ønsker du å dele dine erfaringer? Vi er på utkikk etter flere historier fra GLAVA-hjem over hele landet. Send oss en uforpliktende mail.

Norges mest solgte!

GLAVA® Proff 34 er Norges mest solgte standard isolasjon. GLAVA® Proff 34 er utviklet for å isolere best, med ni prosent bedre isolasjonseffekt enn annen standard byggisolasjon. Isolering med lavere lambda-verdi, som med Proff 34, gjør at bygget blir merkbart mer energieffektivt – eller at du kan bygge slankere vegger. 

TENK SMART FØR DU PUSSER OPP

Du kan få et solid tilskudd til byggeprosjektet ditt fra ENOVA, forutsatt at du gjør oppgraderingen på riktig måte og i riktig rekkefølge.

Det starter med en gjennomgang av boligen sammen med en energirådgiver, som hjelper til med å sette opp en helhetlig tiltaksplan.

Det gir blant annet en pekepinn på hvor stor energilekkasjeren er i huset, hvordan du kan etterisolere og tette lekkasjer med enkle tiltak, og hvilken oppvarmingskilder som anbefales for din bolig.

En helhetlig plan er en hjelp for å sette tiltakene i en sammenheng, slik at du kan kombinere tiltak som det er smart å gjøre samtidig, for å få mest mulig igjen for pengene.

Les mer om Enova-tilskuddet og finn søknadsskjema på Enovas nettsider

Slik gjør du en smart investering som reduserer strømregningen og øker boligverdien:

  1. Start med å redusere varmetapet i boligen. Etterisolering og tetting av lufttlekkasjer fører til en lunere bolig med jevnere temperatur. Det er viktig å opprettholde ventileringen av boligen, da helst med varmegjenvinning.
  2. Reduser strømforbruket med energieffektive hvitevarer og belysning = mindre energibehov.
  3. Utnytt solenergien aktivt ved å velge vinduer som slipper inn dagslys og som beholder varmen i boligen.
  4. Vis og kontroller energiforbruket med automatiske strømsparingssystemer.
  5. Velg varmekilder som er basert på fornybar energi.