close-pop-up.svg

Glatt og malt murvegg – slik får du det

Weber Sparkel er spesialutviklet for sparkling av Leca® Lettveggsblokker. Blokkene har not og fjær, så du raskt og enkelt får nøyaktige vegger i lodd – klare for sparkling.
For å få en glatt og malt murvegg er Weber Sparkel en enkel og smart løsning – spesialutviklet for Leca® Lettveggsblokker. Murte flater innendørs er igjen populært. Nå kan du enkelt få en sparklet, glatt og malingsklar murt overflate – uten flere pussjikt for å rette opp underlaget.

God på lyd, brann, fukt og mekanisk styrke

Når du bygger med Leca® får du en vegg med mange gode egenskaper for lyd, brann, fukt og mekanisk styrke. Leca® Lettveggsblokker er et innendørs produkt som er enklere og raskere å sette opp enn «vanlige» Leca-blokker. Enkel montering med monteringsskinner og lim, gir null byggefukt og meget rask herding. Blokkene har not og fjær, noe som gjør det raskt og enkelt å få nøyaktige vegger i lodd. 

Overflatebehandlingen gir stor fordel

Den virkelig store fordelen får du ved behandling av overflaten. Fordi blokkene allerede har en stabil og jevn overflate, trenger du ikke å pusse med 5 og 10 mm i flere omganger. Et par sparkelsjikt på totalt 3-4 mm dagen etter montering er alt du trenger. Her slipper du skjøtesparkling og armering av flatene, og herdetid og fuktbehov er eliminert.

Dagen etter montering, porefyller du med sparkel. Deretter helsparkler du og sliper lett til en glatt flate – nå er veggen klar til å males. Sluttresultatet blir en jevn og glatt overflate som du kan dra hånda over uten å føle korn.

Innovasjon på markedet

Weber Sparkel er en innovasjon på markedet. Det fantes ingen sparkel som var beregnet kun på mineralske underlag  som tilfredsstilte Webers krav om smidig konsistens, høy fyllevne og lav krymp. Derfor måtte vi lage den selv. Vi ønsket en sparkel som var spesialberegnet på Leca®, puss, betong og tidligere malte flater. Vi utviklet både en tradisjonell håndsparkel og en rullesparkel som også raskt og ergonomisk kan sprøytes på.

Weber Sparkel er i dag en del av konseptet Leca® Lettvegg. Weber Sparkel og Weber Sparkel RS er ferdigblandet, klar til bruk, ergonomisk og ikke minst tidsøkonomisk.

Finpuss og fintrekk – pusstyper som gir en meget fin overflate

Det finnes flere pussprodukter som er tilpasset ulike typer av underlag og som gir en en fin og glatt overflate.

weber wall plaster rapid – Finpuss til mur, puss og betong, Leca m.m. Kan appliseres i i tykkelser 5-100mm. Betonggrå farge.

weberbase 138 Tynnpuss – Finpuss til sementbaserte pusstyper. Appliseres i tynne sjikt om 1-3mm. Lysbeige farge. 

Gyproc-fabrikk

CO2-fri produksjon av gipsplater er endelig i gang

Verdens første: Gyproc-fabrikken i Fredrikstad er gjenåpnet, etter fire måneders ombygging. Nå produseres det gipsplater 100 prosent karbonfritt i plankebyen.

Salgsingeniør Weber Gulv

Spesialist teamet Weber Gulv inngår i GLAVA sin salgsorganisasjon, og har synergier på flere områder som påvirkning av beskrivende ledd, teknisk støtte og initiativ på miljø og bærekraft. Vi utvider vår satsning innen gulvavretting og søker en Salgsingeniør som skal bearbeide prosjektmarkedet i Rogaland og Agder. Som Salgsingeniør blir du en del av et målrettet team som er spisset mot prosjektmarkedet for bygg i Norge.

Yttervegg/fasade

– Sommerro House og Villa Inkognito fikk et skikkelig løft

De to antikvariske murbygningene vegg i vegg i hovedstaden har fått den perfekte alderdom etter en storstilt rehabilitering både utvendig og innvendig.