close-pop-up.svg

Rehabilitering av vegger med saltutfellinger

Vann som kommer inn i yttervegger innholder ofte vannløslige salter. Når det saltholdige vannet transporteres og fordamper mot overflaten, blir saltene igjen. Ved stor tilgang på fukt og saltholdig vann kan dette lede til problemer med saltutfellinger og at pussen slipper fra bakveggen. Dette er problemer som ikke er uvanlige å finne i f.eks. kjellere.

Weber lanserer nå en pussløsning som kan håndtere disse problemer.

weber dry renovation, som ble opprinnelig tatt frem i Venezia for å avhjelpe problemer med fuktskader på vegger, lanseres nå i weber sitt sortiment i Norge. Sammensetningen til weber dry renovation sikrer en optimal effekt selv ved relativt tynne pussjikt takket være høyt luftporeinnhold og meget høy diffusjonsåpenhet.

Den porøse porestrukturen tillater at krystalliseringen av salter kan skje i pussjiktet som så absorberer saltene. Slik unngås krystallisering av salter på overflaten og i tillegg bidrar den porøse strukturen til en bedre uttørking av veggkonstruksjonen forteller Jonas Jalmerbrandt, produktsjef for mørtel/fasade.

Les mer om weber dry renovation:

Referanse

Løsning
 

GLAVA-familien

GLAVA® er morselskapet for Glava Isolasjon, Weber og Gyproc. Vi bidrar til en mer effektiv og bærekraftig byggebransje.

Rehabilitering av Kjeungskjær fyr

Rehabilitering av betong og fasade med Weber på Kjeungskjær fyr, utført av Smørholm høsten 2022.

Helsebygg - løsninger og råd til jobben

Skal du bygge eller rehabilitere helsebygg, som sykehus, tannlegekontor eller omsorgsbolig? Glavagruppen har gode produkter til jobben. På denne siden finner du råd, inspirasjon og anbefalte løsninger.