close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Riktig isolering av kanaler

Nærbilde av ventilasjonskanaler i tak.
Med Glava Isolasjon-appen for rør- og kanalisolering kan du være trygg på at du får riktig produkt, tykkelse og lengde for kanalene du skal isolere.

– Med appen er du sikret riktig produkt, enten du skal isolere for å motvirke varme- eller kuldetap der det er stor temperaturforskjell mellom kanalen og omgivelsene, eller du skal isolere for brann, sier salgsingeniør Johnny Skeide i Glava isolasjon.

Automatisk beregning

Isolere_roer_Glava_app.png
Last ned appen i Google Play eller App Store

I Teknisk forskrift (TEK 17) heter det at «isolering av rør, utstyr og kanaler skal redusere unødvendig tap av varme og redusere et eventuelt kjølebehov». Her opplyses det også om at det finnes beregningsprogrammer og tabeller som kan benyttes for å beregne isolasjonstykkelse.

Bruk appen og gjør jobben riktig

Glava Isolasjon-appen «rør- og kanalisolering»  er tilgjengelig både i AppStore og GooglePlay for Android-telefoner. I appen gjøres disse beregningene automatisk ut fra opplysningene du legger inn.

Krav ved brannisolering

Isolering av rør.jpg
Norske industribedrifter kan redusere stort energitap ved isolering av kanaler. (Foto: Vegard Kleven)

For brannisolering er myndighetenes krav at kanaler må tåle den samme påkjenningen som veggen den går gjennom. Skal veggen tåle 60 minutter, må man dermed finne isolasjon som gjør det samme.

– Bruker du appen finner den ikke bare rett produkt for deg, men også tykkelse og lengde ut fra dimensjonene du legger inn. Da får du levert det antall kvadratmeter du trenger, og sitter ikke med for mye eller akkurat litt for lite når du skal gjøre jobben. Siden dette er kostnader som skal prises videre til kunde, er det viktig å ha kontroll på mengde og svinn, sier Johnny Skeide.

Nedfrosset rør med masse is
Teknisk isolering

Unngå frostskader i rørene

Vinteren og sprengkulda er over oss, med stor fare for frosne og sprukne vannrør. Forebygg skader med rørisolasjon.

Bytte fyrkjelen og etterisolere rør
Teknisk isolering

Dette bør du tenke på når fyrkjelen skal byttes ut

Det er ikke lenger lov å varme opp bygg med mineralolje og parafin. Hvis en gammel fyrkjele må byttes ut, er det god butikk for alle å etterisolere rør og varmeanlegg samtidig. 

Distriktssjef Nord-Norge

Vi søker breddeselger med arbeids- og bosted i Tromsø/Harstad-området. Ansvars- og arbeidsområde er Troms og Finnmark, samt deler av Nordland.