close-pop-up.svg

Riktig isolering av rør og kanaler

Nærbilde av ventilasjonskanaler i tak.
Med Glava-appen for rør- og kanalisolering kan du være trygg på at du får riktig produkt, tykkelse og lengde for kanalene du skal isolere.

– Med appen er du sikret riktig produkt, enten du skal isolere for å motvirke varme- eller kuldetap der det er stor temperaturforskjell mellom kanalen og omgivelsene, eller du skal isolere for brann, sier salgsingeniør Johnny Skeide i Glava®.

Automatisk beregning

Isolere_roer_Glava_app.png
Last ned appen i Google Play eller App Store

I Teknisk forskrift (TEK 17) heter det at «isolering av rør, utstyr og kanaler skal redusere unødvendig tap av varme og redusere et eventuelt kjølebehov». Her opplyses det også om at det finnes beregningsprogrammer og tabeller som kan benyttes for å beregne isolasjonstykkelse.

Bruk appen og gjør jobben riktig

Glava-appen «rør- og kanalisolering»  er tilgjengelig både i AppStore og GooglePlay for Android-telefoner. I appen gjøres disse beregningene automatisk ut fra opplysningene du legger inn.

Krav ved brannisolering

Isolering av rør.jpg
Norske industribedrifter kan redusere stort energitap ved isolering av kanaler. (Foto: Vegard Kleven)

For brannisolering er myndighetenes krav at kanaler må tåle den samme påkjenningen som veggen den går gjennom. Skal veggen tåle 60 minutter, må man dermed finne isolasjon som gjør det samme.

Bruker du appen finner den ikke bare rett produkt for deg, men også tykkelse og lengde ut fra dimensjonene du legger inn. Da får du levert det antall kvadratmeter du trenger, og sitter ikke med for mye eller akkurat litt for lite når du skal gjøre jobben.

Johnny Skeide

Salgsingeniør Glava AS

  • Finn ut hvilket isoleringsprodukt du skal bruke.
  • Se hvor mye energi og kroner boligeieren sparer ved å isolere riktig!

– Siden dette er kostnader som skal prises videre til kunde, er det viktig å ha kontroll på mengde og svinn, sier Johnny Skeide.

Appen kan brukes av alle, men er nok spesielt nyttig for rørleggere, ventilasjonsentreprenører og isolatører. Med denne appen kan du enkelt bli en god rådgiver for boligeieren. Og ikke minst: Sørge for at rørene og kanalene blir isolert i forhold til de tekniske kravene som gjelder. 

Her er våre tre bud for riktig isolering:

  1. Varme rør og kanaler skal kles i gult.
  2. Kalde rør og kanaler skal kles i svart.
  3. Kravene i TEK'17 skal følges!
Nedfrosset rør med masse is
Teknisk isolering

Unngå frostskader i rørene

Vinteren og sprengkulda er over oss, med stor fare for frosne og sprukne vannrør. Forebygg skader med rørisolasjon.

Bytte fyrkjelen og etterisolere rør
Teknisk isolering

Dette bør du tenke på når fyrkjelen skal byttes ut

Det er ikke lenger lov å varme opp bygg med mineralolje og parafin. Hvis en gammel fyrkjele må byttes ut, er det god butikk for alle å etterisolere rør og varmeanlegg samtidig. 

Bilde av en håndverker som isolerer et kobberrør
Teknisk isolering

Hvorfor isolere kalde rør?

Skadeforebygging, helse, komfort og reduksjon av energiutgifter er viktige argumenter for å isolere kalde rør og VVS-installasjoner.