close-pop-up.svg

Glava inviterer; seminar om fremtidens bygg i Tromsø

Dato: 8. februar
Sted: Kystens Hus, Tromsø
Tid: 08.00 - 12.00

Obs! Seminaret er nå fullt. Det er ikke lenger mulig å melde seg på.

Start dagen sammen med oss for faglig påfyll, kaffe og frokost. I dette seminaret vil du lære mer om fremtidens bygg, med fokus på rehabilitering, resirkulering og bærekraft. Hva kreves av oss i bransjen? Ikke minst får vi besøk av flinke foredragsholdere med lang fartstid i byggebransjen og avslutter det hele med en spennende paneldebatt. 

Du lærer om:

  • Rehabiliteringsmarkedet og energieffektivisering. Hvordan tar vi best vare på eksisterende bygg?
  • Gjenbruk og resirkulering. Hva betyr sirkulærøkonomi i praksis?
  • Sosial bærekraft og gode innemiljøer. Hva er viktig for fremtidens boligbygging og næringsbygg?

Her får du med andre ord gode muligheter til å bli inspirert, lære noe nytt og få en god prat med bransjekollegaer. Velkommen!

 

Bli kjent med foredragsholderne og debattantene

Tonje Frydenlund, Snøhetta

Tonje startet i Snøhetta i 2001 og jobber i dag med forretningsutvikling i Norden. Hun har over 25 års erfaring fra arkitektbransjen, og har deltatt i flere prosjekter nasjonalt og internasjonalt. Tonje er lidenskapelig opptatt av å bringe bærekraft inn i byggebransjen, og er for tiden styreleder for Forskningssenteret for nullutslippsnabolag i smarte byer og styreleder i Norwegian Green Building Council. Tonje vil både holde foredrag og delta i paneldebatten.

Rune Wara, Bonord

Rune er leder for prosjekt- og byggeledere i Bonord. I over 10 år har han jobbet med rehabilitering av borettslag i Tromsø, Harstad og Hammerfest. Han er brennende engasjert i energieffektivisering og redusert energiforbruk, og har dette som to viktige fokusområder i sitt arbeid. I sitt innlegg skal Rune Wara fortelle om et gjennomført rehabiliteringsprosjekt i Krokelva borettslag i Tromsø. I tillegg vil du se han i paneldebatten.

Halvor Berg, Glavagruppen

Halvor er konseptutvikler i Glavagruppen og har over ti års erfaring fra byggebransjen, med fokus på lyd og akustikk. Han holder blant annet foredrag om sosial bærekraft og viktigheten av gode innemiljøer. Halvor fokuserer på innemiljøer som bidrar til økt trivsel og produktivitet, være seg klasserom, operasjonssaler eller hjem. Halvor er brennende opptatt av universell utforming og at vi ikke skal glemme hvordan lyd påvirker oss i alle aldre og situasjoner.

John Arne Bakke, Glava Isolasjon

John Arne er teknisk sjef i Glava, og skal snakke om dokumentasjon av materialer. Dette er et viktig tema, som blir stadig mer aktuelt for å oppnå ambisiøse utslippsmål. Hvilke dokumentasjoner er lovpålagt, og hvilke er relevante for å gi poeng og/eller tilgang til de ordningene som finnes ute i markedet?

Anne Berit Figenschau, ordførerkandidat i Tromsø Høyre

Anne Berit har mer enn 25 års ledererfaring fra privat næringsliv og offentlig sektor. Hun jobber som seksjonssjef i Skatteetaten, og er nylig valgt som Tromsø Høyre sin ordførerkandidat. Hun har ambisjon om at Tromsø skal bli en ja-kommune, hvor vi heier på mennesker som ønsker å skape noe. Anne Berit jobber for at Tromsø skal være en attraktiv by for tilflyttere og de som bor her, og at vi må få flere inn på boligmarkedet. Anne Berit vil delta i paneldebatten.

Sandra Susann Nesse, Consto

Sandra jobber som prosjektkoordinator i miljøavdelingen til Consto AS. Her bistår hun alle Constos selskaper rundt om i landet med ulike energi- og miljørelaterte problemstillinger. Sandra er ansvarlig for bærekraftsrapporteringen i selskapet, er veldig opptatt av mulighetsrommet BAE-næringen har for å redusere klimagassutslippene til Norge, og har jobbet mye det siste året med å kartlegge Constos klimagassutslipp. Sandra vil delta i paneldebatten.

Jon Karlsen, Glava Isolasjon

Jon har lang fartstid i byggebransjen, og er tidligere administrerende direktør i Glava. I dag sitter han som styreleder og styremedlem i en rekke selskaper, og er fortsatt brennende opptatt av det som skjer i bransjen. Jon skal lede paneldebatten i Tromsø og gir følgende kommentar til hvilke temaer som blir belyst: “Temaene bærekraft, energieffektivisering og sirkulærøkonomi er utrolig viktige temaer i dagens byggenæring. Vi står overfor svært utfordrende tider og et vanskelig marked, samtidig som vi har en stor miljøutfordring som må løses. Kun de som takler begge disse utfordringene, vil overleve på sikt.”